Generalul ucrainean Valeriu Gaichuk a incercat sa scoata din Romania un milion de dolari furati

Generalul ucrainean Valeriu Gaichuk a incercat sa scoata din Romania un milion de dolari furati

by December 10, 2011 0 comments

Un moldovean, un ucrainean despre care se presupune ca ar fi general de armata si un israelian au fost retinuti vineri de procurorii DIICOT, dupa ce politistii de la Crima Organizata i-au prins in flagrant incercand sa scoata ilegal un milion de dolari dintr-o banca din Iasi. Banii fusesera furati din conturile bancare ale unor americani si italieni. Ancheta a fost realizata cu sprijinul FBI.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis sambata, cei trei cetateni straini, Konstantin Ossipov, de origine israeliana, Matei Vitalie, din Republica Moldova si Valeriu Gaichuk, cetatean moldoveano – ucrainean, au obtinut datele de logare la conturi de internet banking apartinand unor persoane din Italia sau Statele Unite ale Americii si prin logare la conturile acestora au ordonat transferuri bancare neautorizate in conturile propriilor societati comerciale. Ulterior, sustin procurorii, pentru disimularea provenientei sumelor de bani, operau mai multe tranzactii comerciale fictive, iar banii erau transferati in alte conturi sau ridicati numerar.

Vineri, cei trei au fost prinsi in flagrant delict in timp ce retrageau suma de aproximativ 1 milion de dolari de la o unitate bancara din municipiul Iasi, insa anterior acestei date au incercat sa retraga 400.000 de euro de la o alta banca.

Cei trei au fost retinuti 24 de ore si sambata vor fi prezentati magistratilor ieseni cu propunere de arestare pentru constituire a unui grup infractional organizat, acces neautorizat la un sistem informatic, efectuarea de operatiuni financiare frauduloase si spalare de bani.

Pentru prinderea celor trei au fost folosite informatii furnizate de SRI, iar pe parcursul intregii operatiuni au fost monitorizati de Directia de Operatiuni Speciale a IGPR.

Valeriu Gaichuk apare in mai multe fotografii postate pe internet, in uniforme militare, alaturi de fostul presedinte al Moldovei Vladimir Voronin, de fostul presedinte al Ucrainei Viktor Iuscenko, de patriarhul Rusiei, Kiril, precum si in mai multe sedii de ambasade ale Rusiei din lume. Informatiile de pana acum, inca neconfirmate oficiale, arata ca acesta ar fi general.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.