Raed Arafat a demisionat, sanatatea moare

Raed Arafat a demisionat, sanatatea moare

by January 10, 2012 2 comments

Raed Arafat a demisionat. Cine castiga din asta? In niciun caz sistemul de sanatate. Din declaratiile razboinice din ultima vreme, jucatorul Basescu. Si din extensie, puterea politica de astazi. Asa se intampla in Romania. Unde politicul isi baga coada, se duce naibii ce mai functioneaza in tara asta. Pentru ca politicul vine cu interese personale, cu socoteli meschine, ca, da, este vorba de bani. Bani publici, care trebuie sa ajunga in buzunarele clientelei de partid. Si este vorba de interese foarte mari de vreme ce insusi presedintele Basescu a intrat in acest razboi. Cica in slujba reformei din sanatate! Nu inteleg ce inseamna reforma, de vreme ce serviciul de ambulanta functiona foarte bine. Era un serviciu integrat, sustinut de stat. De ce era nevoie sa fie privatizat? SMURD-ul reusise sa se extinda din Targu Mures  in toata tara, pornind de la ambitia unui “venetic”, un doctor palestinian care a ajuns in Romania sa faca medicina, sa puna pe picioare serviciul de urgenta. Si a reusit in cativa ani sa salveze vietile romanilor aflati in suferinta. Acest lucru in timp ce serviciul public, mostenit de pe vremea lui Ceausescu, era in ruina. Guvernantii s-au gandit sa “adopte” SMURD-ul, sa-l puna in slujba publica, iar doctorul Raed Arafat a fost decorat de presedintele Traian Basescu. Asta a fost salvarea gasita pentru moment ca ministerul sanatatii sa nu bage prea multi bani in refacerea infrastructurii de urgenta. Arafat obtinuse finantare puternica din sectorul privat si venea cu un parc puternic de ambulante. Insa a venit momentul propice pentru a pune frana succesului Arafat. Extinderea SMURD-ului nu a fost pe placul baronilor locali ai PDL si UDMR.  De ce sa vina ambulanta lui Arafat pe pamanturile lui Pinalti, lui Falca, lui Nitulescu, lui Scripcaru, cand liderii de partid pot ei cumpara o ambulanta, doua, trecute pe o firma privata, care sa primeasca, prin trafic de influenta, bani de la Casa de Asigurari de Sanatate si sa ajunga primii la bolnavii cazuti in strada? Nu conteaza cata experienta in urgenta au medicii de pe ambulantele de partid, este important sa castige bani si mai mult, da bine la imaginea politica in campania electora. Multi s-au mirat in ultima perioada de pozitiile adoptate de presedintele Traian Basescu, vorbindu-se de o schimbare de atitudine dupa ce a criticat dur pe procurorii anticoruptie. Nu va mirati! Acesta este Basescu. In spatele lui sunt doar interese. Si nu neaparat ale tarii. La momentul potrivit, l-a decorat pe Raed Arafat. Acum il distruge. Doar din scopuri “strategice”. Oricum, domnul presedinte se opereaza la Viena.

P.S. In timp ce asez aceste cuvinte, la televizor se anunta inlocuitorul lui Raed Arafat: Tudor Ciuhodaru, “medicul de serviciu al televiziunilor”, plimbaretul politic, care a trecut pe la mai multe partide pentru a-I fi bine: de la PDL, la PC, apoi la UNPR.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. NICU
  #1 NICU 10 January, 2012, 16:37

  Felicitări Domnului Raed Arafat pentru verticalitatea de care a dat dovadă prin
  demisia de onoare(a arătat că o are).
  Imi pare rău că a fost numit în locul domnieisale un *fript*TURIST emigrant de
  la un CIOLAN(partid) la alt CIOLAN(partid),unul foarte obosit de atâta muncă (parlament,gardă la 2 zile în spital,navetă zilnic Iaşi-Bucureşti şi retur, cu avionul platită din banii lui bineânţeles,limbariţă la televiziune etc.).De odihnit se doarme pe el în parlament ori în timpul serviciului de gardă la spital că are şi el nevoie de odihnă ca tot omul.
  Când o mai avea timp şi de noua funcţie de URGENŢĂ???!!!
  O fi CIOLANUL MAI MARE LA URGENŢĂ???!!!

  Reply this comment
 2. Gaius
  #2 Gaius 11 January, 2012, 15:28

  dr.Raed Arafat era singurul profesionist din guvern…Pacat ca si-au batut joc de el,pacat si de noi romanii caci vom suferii din plin datorita acestei legi criminale….Sa ne rugam fratilor sa nu fim bolnavi…..
  numai bine domnule dr. RAED ARAFAT

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.