Sase traficati de minori, retinuti de procurorii DIICOT

Sase traficati de minori, retinuti de procurorii DIICOT

by January 9, 2012 0 comments

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au retinut sase persoane, acuzate ca fac parte dintr-o grupare care racola tinere din Romania, inclusiv minore, pe care le obligau sa practice prostitutia în cluburi din Germania si Italia. Anchetatorii solicita judecatorilor emiterea de mandate de arestare preventiva pe numele traficantilor.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, Danut Cozma, în varsta de 26 de ani, din municipiul Bucuresti, împreuna cu alte persoane, au constituit un grup infractional organizat, în scopul racolarii prin înselaciune a unor persoane de sex feminin si exploatarii sexuale a acestora prin obligarea la practicarea prostitutiei în diverse cluburi din Germania si Italia. 
Membrii gruparii au obtinut suma de peste 1 milion de euro din exploatarea mai multor victime, majore si minore, din judetele Bacau, Neamt, Vaslui, Giurgiu si Bucuresti.
Procurorii DIICOT au efectuat 8 perchezitii domiciliare pe raza municipiilor Bucuresti si Onesti, ocazie cu care  au fost descoperite importante sume de bani, arme si munitia aferenta.
În cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra mai multor autoturisme de lux apartinand inculpatilor, în vederea asigurarii recuperarii prejudiciului.
Procurorii romani au cooperat în aceasta cauza cu autoritatile judiciare din Germania. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau, BCCO Bucuresti, BCCO Iasi, si lucratorilor din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi.
Suportul informativ a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.