PDL si USL se bat in sondaje: MRU, primul la incredere, iar opozitia, peste 50% din intentia de vot

PDL si USL se bat in sondaje: MRU, primul la incredere, iar opozitia, peste 50% din intentia de vot

by February 21, 2012 0 comments

Zilele acestea a inceput un adevarat razboi al sondejelor. Atat puterea, cat si opozitia si-au comandat un sondaj pentru ca apoi sa se laude cu ele in presa. PDL a anuntat cu emfaza ca a ajuns la recordul procent de 20%, pentru prima data peste PP-DD, sustinand ca numirea ca premier a lui Mihai Razvan Ungureanu reprezinta o adevarat gura de oxygen pentru portocalii, care deja este numit salvatorul partidului. Mai mult, Ungureanu este prezentat ca fiind pe primul loc la capitolul incredere, in fata liderilor USL. In acelasi timp, USL  a iesit pe piata cu un sondaj care salta opozitia peste 50% din intentia de vot, scorul psihologic de care se agata PSD si PNL.

Mihai Razvan Ungureanu este, in sondajul PDL ,  primul politician din Romania in topul increderii, cu 29 la sută, surclasandu-i pe rivalii de la opozitie, Crin Antonescu (26 la sută) si Victor Ponta (25 la suta). Mai mult, instalarea lui MRU la Palatul Victoria a tras PDL, care a crescut cu nu mai putin de patru procente, de la 16%, cat aveau in perioada protestelor, la 20% la mai putin de zece zile de la nominalizarea noului premier. Datele apar intr-un sondaj telefonic CSOP, realizat in perioada 16-17 februarie, care prezinta urmatorul clasament electoral la zi:USL – 47 la suta, PDL – 20 la suta, Partidul Poporului – 18 la suta si UDMR -5 la suta.

Rezultatele CSOP, institut apropiat puterii, difera de cele ale CCSB, institut apropiat opoziţiei. In sondajul CCSB, facut public la sfarsitul saptamanii trecute, MRU, cu 28 la sută, este de abia al saselea in topul increderii, dupa Sorin Oprescu (43), Crin Antonescu (39), Victor Ponta (37), Ecaterina Andronescu (33) si Mircea Diaconu (31). La partide, sondajul opozitiei arata următorul clasament: USL – 57 la suta, PDL – 18 la suta, Partidul Poporului – 12 la suta şi UDMR – 4 la suta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<