Un deputat UDMR, prins in conflict de interese, cere invalidarea ANI

Un deputat UDMR, prins in conflict de interese, cere invalidarea ANI

by March 7, 2012 0 comments

Deputata UDMR Peto Maria, acuzata de ANI de conflict de interese pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul de parlamentar, a transmis Curtii de Apel Oradea o solicitare de sesizare a Curtii Constitutionale pentru invalidarea mai multor articole din legea ANI. Solicitarea depusa de Peto Maria este similara celei depuse de Mate Andras care sustine ca ANI este o institutie paraconstitutionala.

In noiembrie 2011, ANI a constatat ca deputata UDMR Csilla Maria Peto incalcat legea conflictelor de interese. Potrivit ANI, Csilla Maria Peto a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiicei sale, Dalma Csilla Peto, incepand cu data de 01.02.2009 – prezent, in cadrul Biroului Parlamentar detinut in Circumscriptia electorala nr. 5 Bihor. Beneficiul patrimonial obtinut a fost de 34.333 Lei (aproximativ 8.175 Euro), sustine ANI.

Deputata UDMR a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Oradea. Urmand modelul colegului de partid Mate Andras, a cerut instantei sa sesizeze Curtea Constitutionala. Deputata UDMR argumenteaza in cererea de sesizare a CCR ca legea ANI adoptata in 2010 nu a facut altceva decat sa copieze fidel legea de functionare a agentiei din 2007, lege ale carei articole de baza au fost declarate neconstitutionale de Curtea Constitutionala tot in 2010, in urma unei cereri similare transmise de avocata Alice Draghici in cazul confiscarii averii medicului Serban Bradisteanu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.