“Greii” din fotbal scapa de acuzatii, desi au fraudat 10 milioane de dolari

“Greii” din fotbal scapa de acuzatii, desi au fraudat 10 milioane de dolari

by April 3, 2012 0 comments

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, marti, pe cei opt conducatori din fotbal pusi sub acuzare pentru ca au bagat ilegal in buzunar peste 10 milioane de dolari din transferul unor jucatori in strainatate. George Copos, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu, Cristian Borcea, fratii Ioan si Victor Becali, au fost trimisi in judecata in 2008 de procurorii DNA, pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune.Judecatoarea Geanina Teodorovici  considerat ca acestia nu sunt vinovati, asa ca i-a achitat. Procurorii au anuntat ca fac recurs.

Instanta a dispus ridicarea sechestrului asigurator pus de procurori asupra bunurilor si conturilor inculpatilor, precum si ridicarea sechestrului instituit pe conturile cluburilor de fotbal.

In plus, Tribunalul Bucuresti a respins actiunile civile depuse de ANAF si unele cluburi de fotbal. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

Pe 2 octombrie 2008, DNA i-a trimis in judecata pe George Copos, presedinte si patron al clubului de fotbal Rapid Bucuresti, Mihai Stoica, fost director al clubului de fotbal Otelul Galati, Jean Padureanu, presedinte al clubului de fotbal Gloria Bistrita, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei “Becali Sport”.

Toti sunt acuzati de inselaciune, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Gigi Netoiu, fost actionar la clubul de fotbal Dinamo, pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani, Cristian Borcea si fratii Ioan si Victor Becali, impresari, toti acuzati de inselaciune, evaziune fiscala, spalare de bani in forma continuata si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

DNA sustine ca faptele savarsite de celor opt conducatori au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obtinuti din transferuri fiind “spalati” prin intermediul unor firme off-shore.

Rechizitoriul intocmit de procurori se refera la 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Conform probatoriului administrat, intre Copos, Borcea, fratii Becali, Padureanu, Popescu si Netoiu ar fi avut loc transferuri bancare din sumele sustrase, banii fiind virati reciproc, in conturile personale, fara justificare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.