Scandalul la USL Bucuresti continua: PSD si PNL se bat pe candidatura la sectorul 6

Scandalul la USL Bucuresti continua: PSD si PNL se bat pe candidatura la sectorul 6

by April 18, 2012 0 comments

 Candidatura la sectorul 6  pune in pericol functionarea USL la Bucuresti. Potrivit surselor Hotnews.ro, liberalii au amenintat in cadrul negocierilor cu PSD ca, daca nu este propus Rares Manescu candidat, sunt dispusi sa candideze cu liste separate in toate sectoarele. De partea celalata, PSD il sustine pe Gabriel Mutu si nu este dispus sa cedeze. Social democratii au plusat cerand  candidaturi separate doar pe sectorul 6. “Situatia este destul de tensionata. Se discuta in interiorul USL despre candidaturi separate pe Bucuresti. Liberalii au amenintat ca merg separat pe Bucuresti, in timp ce social democratii vor doar candidati separati pe sectorul 6. au declarat pentru Hotnews.ro surse USL. O alta problema este lista de consilieri. Social democratii doresc paritate la lista de consilieri in timp ce liberalii refuza invocand sondajele de opinie pe Bucuresti in care ar avea un scor dublu fata de PSD. Sursele citate sustin ca social democratii liberalii le-au replicat partenerilor de Uniunie ca la nivel national PSD este mult peste PNL si ca pretentiloe lor sunt indeptatite pentru o impartire echitabila la Bucuresti.

O varianta propusa de sociali democrati in cadrul negocierilor ar fi renuntarea la paritate pe lista consilierilor generali in schimbul candidatului la sectorul 6.  Liberalii au refuzat intelegerea. De asemenea, o alta varianta propusa de PSD a fost nominalizarea conservatorului Stefan Florescu la sectorul 6 care apoi sa se inscrie in PSD.  Nici aceasta varianta nu a fost agreata de liberali.

“Inca nu s-a luat o decizie insa situatia este foarte complicata. Daca spargem USL pe Bucuresti riscam sa dam un semnal prost in tara si, mai mult de atat, riscam sa-l pierdem pe Sorin Oprescu”, au explicat sursele citate.

USL si-a nominalizat candidati pe patru sectoare din sase. Astfel la sectorul 1 este candidat Andrei Chiliman, la sectorul 3 – Robert Negoita, la sectorul 4 – Cristian Popescu Piedone  si la sectorul 5 – Marian Vanghelie. Potrivit surselor citate PSD calculeaza ca daca renunta la sectorul 6, dupa alegeri  in Bucuresti ar avea un singur primar castigator in persoana lui Marian Vanghelie in timp ce PNL ar detine doua primarii sectorul 1-Andrei Chilman si sectorul 6 Rares Manescu iar PC  o primarie la sectorul 4-Cristian Popescu Piedone.

Social democratii se tem ca nici pe Marian Vanghelie nu se pot baza si il suspecteaza ca ar putea parasi  partidul dupa ce va castiga un nou mandat la sectorul 5.

Sursele citate sustin ca situatia s-a complicat de la renuntarea Ecaterinei Andronescu de-a candida la sectorul 6. Andronescu era un candidat eleigibil, cotat cu sanse mari de a castiga primaria de sector si initial PNL acceptase ca nominalizarea apartine PSD. Refuzul acesteia i-a determinat pe liberali sa revendice nominalizarea argumentand a Rares Manescu este candidatul cel mai bine cotat in sondaje dupa Andronescu.

Liderii USL intentioneaza sa transeze situatia candidaturilor pe Bucuresti pana la sfarsitul saptamanii.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.