Monica Macovei: Ponta a creat o chema pentru a scapa USL-istii de raspunderea penala

Monica Macovei: Ponta a creat o chema pentru a scapa USL-istii de raspunderea penala

by May 25, 2012 1 comment

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a spus vineri ca Victor Ponta “a creat o schema, cu premeditare, pentru a scapa uselistii de raspundere penala, incepand cu Adrian Nastase. Ponta restaureaza sistemul Nastase-Stanoiu”. Macovei a spus, citata de Agerpres, ca situatia de la Inspectoratul de Stat in Constructii “nu este intamplatoare”, si a adaugat ca “tot din aceasta schema sunt convinsa ca face parte numirea domnului Daniel Constantin ca ministru al Agriculturii in conditiile in care acesta este dator vandut domnului Dan Voiculescu”. “Tot din aceasta schema sunt convinsa ca face parte numirea domnului Daniel Constantin ca ministru al Agriculturii in conditiile in care acesta este dator vandut domnului Dan Voiculescu si in conditiile in care domnul Voiculescu si el la randul lui are un proces penal in stare de judecata in care este acuzat ca a cauzat un prejudiciu de circa 60 de milioane de euro si in care Ministerul Agriculturii este parte civila, adica parte pagubita. Ca atare, cred ca urmatorul pas pe care-l prevede Ponta si echipa lui Ponta este ca in acest caz sa apara o scrisoare de la ministrul Agriculturii, repet, cel care conduce Partidul Conservator si este dator vandut lui Dan Voiculescu”, a spus Monica Macovei intr-o conferinta de presa.

Europarlamentarul PDL a mai spus ca, in opinia sa, tot in aceasta ”schema” ar intra si eventuala numire a lui Serban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat la Ministerul de Interne.

”Domnul Serban Nicolae din PSD este avocatul senatorului PSD Voicu, cel care se lauda ca are o intreaga retea in justitie, parchet si politie si ca rezolva dosare. (…) In acest moment dosarul domnului Voicu este in curs de judecata la ICCJ pentru fapte legate de coruptie. Daca este reala si se va pune in practica numirea avocatului acestei persoane ca secretar de stat la Interne este punctul urmator din schema pusa la cale pentru a insufleti reteaua”, a mai declarat Monica Macovei.

‘Situatia de la ISC nu este intamplatoare si face parte dintr-o schema premeditata de Victor Ponta. Scopul este acela de a-l scapa pe Adrian Nastase si, eventual, probabil pe altii si de a obstructiona justitia. (…) Schema, repet, este facuta de Victor Ponta si, prin urmare, Victor Ponta este cel care are intreaga raspundere. A folosit o institutie a statului pentru a-si scapa un prieten, un coleg de partid, pentru a incerca sa-l scape pe Adrian Nastase de raspundere penala si de aceea Ponta trebuie sa demisioneze’, a mai spus Monica Macovei.

 

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. markus
    #1 markus 25 May, 2012, 15:35

    era treaza sau bEAta turta ca de obicei ?

    Reply this comment

<