Sorin Ovidiu Vantu a prins radacini la CJ Dambovita. Costurile:1 milion de euro din banul public

Sorin Ovidiu Vantu a prins radacini la CJ Dambovita. Costurile:1 milion de euro din banul public

by May 9, 2012 1 comment

Campania de la Realitatea TV din 2010, privind impaduririle in zonele defrisate  coordonata de Mihai Tatulici a “prins radacini” in fieful lui Florin Popescu, presedintele consiliului judetean Dambovita.  Sub imaginea unei actiuni caritabile, televiziunea lui Vantu incasa aproape 1 milion de euro.  Emisiunea “Romania prinde radacini”, larg mediatizata acum 2 ani  pe postul de televiziune a lui Vantu  s-a transformat intr-o afacere profitabila pentru omul de afaceri. A fost o  coordonare eficienta a  televiziunilor  lui SOV:   la Realitatea TV  vedeam o adevarata mobilizare de forta pentru plantarea de pomi ( trasmisiuni in direct, primari, profesori si copii intr-o actiune de voluntariat), iar societatea The Money Channel Consulting SRL (editorul emisiunilor postului tv Money Channel) incheia cu  consiliul judetean Dambovita trei contracte   de “reconstructie ecologica  forestiera”.

Fara licitatie, doar prin cerere de oferta. Valoarea contractelor: peste 1 milion de euro, bani din bugetul public al judetul Dambovita.

Consiliul judetean Dambovita a incheiat pe 16 februarie 2010 trei contracte privind “reconstructia forestira pe terenuri degradate” in comunele  Bezdead, Calugareni si Runcu cu societatea The Money Channel Consulting SRL ( editorul postului de televiziune cu acelasi nume), detinuta la acea vreme de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. Valoarea contractelor: 203.694 lei, in localitatea Bezdead, 1,482.883 lei in comuna Calugareni( sat Contesti) si 1.549.867 lei in comuna Runcu. In total: peste 3 milioane de lei (aproape 1 milion de euro, la nivelul anului 2009). Banii erau alocati din bugetul consiliului judetean Dambovita. Aceste contracte erau semnate de seful CJ, Florin Dambovita in plina campanile de presa dusa de Realitatea TV, la emisiunea “Romania prinde radacini” pentru impaduririle zonelor afectate de defrisari. CJ Dambovita nu a organizat licitatie, contractele fiind oferite televiziunii lui Vantu pe baza de cerere de oferta.

Nu s-a tinut cont ca posturile de televiziune nu aveau de a face cu activitatea de impadurire, fiind obiectul muncii companiei de stat, Romsilva. La asa zisa cerere de oferta s-au mai prezentat “de ochii lumii” alte trei firme, SC Sisi SRL Manesti Prahova, SC Argif SA Pitesti si SC Coniz Romaerg, care aveau ca obiect de activitate imbunatatiri funciare, constructii si impaduriri. “Ofertantul SC The Money Channel Consulting SRL a raspuns solicitarii comisiei de evaluare,prezentand Angajamentul privind sustinerea financiara acordata de catre SC Realitatea Media SA, incheiat in forma autentica. Prin urmare, SC The Money Channel Consulting SRL a demonstrate ca are potential ethnic, financiar si organizatoric care rfelcta concret posibilitatea de a indeplini contractual. De asemenea, pretul fara TVA inclus in propunerea financiara a ofertantului se incadreaza in valoarea estimate comunicata prin invitatia la participare”,se  arata procesul verbal de deschidere a ofertelor depuse, pe data de 9.11.2009.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.