Colegiul Director PDL: Gheorghe Flutur propune ca intreaga conducere a partidului sa-si dea demisia

Colegiul Director PDL: Gheorghe Flutur propune ca intreaga conducere a partidului sa-si dea demisia

by June 14, 2012 0 comments

Reuniunea colegiului director al PDL dedicata analizarii rezultatelor obtinute de partid la alegerile locale a inceput la putin timp dupa ora 14.00, in conditiile in care mai multe voci au cerut, in ultimele zile, demisia intregii conduceri a partidului.  Ioan Oltean: Sunt de acord cu orice decizie care va face bine partidului.  Gheorghe Stefan si-a anuntat joi demisia din functia de vicepresedinte al PDL, explicand ca “din moment ce am fost in conducerea centrala a partidului si rezultatul la alegeri este cel care este, cred ca am partea mea de vina.” Gheorge Stefan este si presedinte al PDL Neamt si a castigat, duminica, un nou mandat de primar al municipiului Piatra Neamt.Monica Macovei: Trebuie sa luam decizii cu mandatele pe masa . Gheorghe Flutur: Depunerea mandatului Biroului Permanent este oportuna

Emil Boc a ajuns la Palatul Parlamentului, unde a facut o scurta declaratie de presa, in care a precizat ca vor fi analizate rezultatele alegerilor locale, “cu bunele si relele care au fost”, pentru a se ajunge la o decizie “rationala cu privire la ce facem pana la toamna”.

“E adevarat ca am pierdut multe consilii judetene si primarii, dar votul politic e in jur de 22 – 23%, daca luam in calcul aliantele locale. Aceasta e realitatea de la care pornim”, a afirmat fostul prim ministru.

Elena Udrea a ajuns la reuniunea colegiului director fara a face declaratii de presa. Presedintele PDL, Emil Boc, a precizat miercuri ca seful statului, Traian Basescu, nu va participa la reuniunea colegiului director al PDL.

Precizarea lui Emil Boc vine dupa ce surse din PDL au declarat pentru HotNews.ro ca liderii partidului l-au invitat pe presedintele Traian Basescu la Consiliul Director care are loc astazi, la ora 14.00, la Palatul Parlamentului.

“Invitarea presedintelui are ca scop temperarea tensiunilor din partid”, au mentionat sursele citate, care au spus ca presedintele ar fi acceptat invitatia.

Reamintim ca democrat – liberalii se intalnesc joi in sedinta Colegiului Director pentru a analiza rezultatele alegerilor si a stabili strategia pentru alegerile parlamentare. Cu 24 de ore inaintea sedintei Colegiului Director, tensiunea este maxima in interiorul PDL, o serie de lideri democrat liberali cerand demisia intregii conduceri a PDL si declansarea unei Conventii extraordinare.

Radu Berceanu, Cristian Poteras, Cezar Preda si liderii de organizatii de la Constanta si Bihor cer demisia lui Emil Boc si Conventie extraordinara.

De partea cealalta, Adriean Videanu, Vasile Blaga, George Scripcaru si Gheorghe Flutur sustin ca nu este necesara organizarea unui congres extraordinar al PDL si ca in momentul de fata este important ca partidul “sa se consolideze si sa intre in logica de campanie pentru alegerile parlamentare”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.