Berlinul este foarte ingrijorat fata de masurile luate de Guvernul Ponta

Berlinul este foarte ingrijorat fata de masurile luate de Guvernul Ponta

by July 6, 2012 0 comments

Berlinul este “foarte ingrijorat” in legatura cu reformele politice din Romania si are “indoieli serioase legate de legitimitatea lor”, a declarat vineri Steffen Seibert, purtatorul de cuvint al Guvernului german, scrie Agentia France Presse.”Asa cum stiti fara indoiala, guvernul Ponta a intreprins modificari ale legii Curtii Constitutionale. Este un demers fata de care guvernul federal este foarte ingrijorat”, a explicat purtatorul de cuvint al cancelarului Angela Merkel.“Convingerea noastra este ca indepenta si capacitatea de actiune a Curtii Constitutional romane nu trebuie puse sub semnul intrebarii”, a precizat Steffen Seibert. “La drept vorbind, guvernul federal are indoieli serioase fata de legitimitatea masurilor luate de guvernul Ponta”, a mai spus purtatorul de cuvint.

“Dezvoltarile actuale vor fi luate in considerare in cadrul mecanismului de cooperare al Uniunii Europene” si pentru a examina chestiunea “deplinei aderarii” a tarii la spatiul Schengen, a subliniat purtatorul de cuvant al cancelarului, adaugand: “Guvernul federal va discuta indeaproape cu partenerii sai europeni acest subiect”.

Aceasta luare de pozitia dura a Guvernului condus de cancelarul Angela Merkel vine la doar citeva minute dupa ce si Comisia Europeana a anuntat printr-un comunicat de presa ca este “ingrijorata” de situatia din Romania. In urma cu o zi, o reactie dura a venit si din partea Ministerului francez de Externe.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.