Vocea Rusiei: Exista o intelegere intre Traian Basescu si Viktor Orban in privinta Tinutului Secuiesc

Vocea Rusiei: Exista o intelegere intre Traian Basescu si Viktor Orban in privinta Tinutului Secuiesc

by July 31, 2012 0 comments

Pagina in limba romana a radioului guvernamental rus Vocea Rusiei scrie marti ca “Faptul ca […] premierul Viktor Orban s-a afisat personal la lucrarile Universitatii de Vara de la Baile Tusnad pentru a-i indemna pe maghiari sa boicoteze referendumul de duminica poate fi considerat drept o confirmare indirecta a existentei unui acord intre Traian Basescu si premierul Ungariei in privinta autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc”. Este al doilea articol in ultimele zile aparut pe Vocea Rusiei in care este prezentata teza implicarii Ungariei in referendumul de demitere a lui Traian Basescu.“Atat presedintele suspendat al Romaniei cat si premierul maghiar fac parte din Partidul Popular European, ceea ce inseamna ca Viktor Orban are la cine apela pentru a-l forta pe Traian Basescu sa se tina de cuvant”, mai scrie Vocea Rusiei.

Autorul articolului sustine ca “experienta referendumului arata ca electoratul roman nu va avea nici un cuvant de spus in privinta acestui proces de atomizare a statului in care traieste”.

In incheiere, autorul ii da dreptate lui Victor Ciutacu (Antena3/Jurnalul National), care afirmase ca “democratia de tip nou nu functioneaza pe baza de majoritate, ci prin dictat politic extern”.

Versiunea in limba romana a site-ului Vocea Rusiei, radioul guvernamental rus dedicat strainatatii, a devenit extrem de activa in ultimele trei saptamani in ceea ce priveste articolele dedicate situatiei politice din Romania.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.