Avocatul lui DD: La momentul organizarii licitatiei, nu s-a cerut dovada ca exista banii in cont

Avocatul lui DD: La momentul organizarii licitatiei, nu s-a cerut dovada ca exista banii in cont

by September 26, 2012 0 comments

Dan Diaconescu va reveni astazi in tara de la Viena, urmand sa aterizeze pe aeroportul Otopeni in jurul orei 13:00, a declarat miercuri Daniel Fenechiu, unul dintre avocatii omului de afaceri, aflat la sediul Ministerului Economiei. Avocatul patronului OTV a mai sustinut ca, la momentul organizarii licitatiei pentru privatizarea Oltchim, lui Dan Diaconescu nu i s-a cerut sa faca dovada banilor pe care ii are in cont: “La momentul organizarii licitatiei, conditia era aceea ca cineva sa faca o oferta si sa dea niste declaratii. Declaratiile erau ca plata se va face din sume proprii sau din sume atrase. Nu pot face declaratii pe aceasta tema, e interpretabila”, a afirmat avocatul, intrebat de jurnalisti daca Dan Diaconescu detine suma necesara.“Ieri (marti – n.red.) am prezentat OPSPI doua seturi de propuneri. Suntem pregatiti sa negociem, dar nu este nicio graba in privinta semnarii contractului”, a mai spus avocatul lui Dan Diaconescu, la intrarea in sediul Ministerului Economiei.

Daniel Fenechiu a fost intrebat de jurnalisti daca OPSPI i-a solicitat lui Diaconescu documente care sa dovedeasca ca are cele 45 milioane euro pe care s-a angajat sa le plateasca pentru achizitia de la stat a actiunilor la Oltchim: “OPSPI nu poate sa ne ceara ceva in plus, pentru ca nu are nicio baza legala. OPSPI poate cel mult sa ne roage sa venim cu documente in plus”, a raspuns Fenechiu.

Dan Diaconescu a parasit luni Romania, cu o cursa aeriana spre Munchen (Germania). El a castigat vinerea trecuta licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.