Cum se scurgeau banii de la angajatii Petrom la Realitatea Media a lui SOV

Cum se scurgeau banii de la angajatii Petrom la Realitatea Media a lui SOV

by September 14, 2012 1 comment

Ziarul nostru  prezinta, in exclusivitate, un exemplu concludent  al modului de delapidare a bunurilor angajatilor de la Petrom  de catre cuplul Sorin Ovidiu Vantu – Liviu Luca. Documente  interne privind desfasurarea lucrarilor unor conferinte a FSLI Petrom din 2005-2007, dezvaluie canalele de scurgere a banilor din bugetul sindicalistilor de la Petrom , catre Realitatea Media. In acelasi timp, din banii sindicalistilor, conducerea FSLI organiza excursii de lux la Venetia, dupa cum rezulta din documentele citate.

La Consiliul Federativ  din 28 septembrie din 2006 “ s-a aprobat participarea FSLI Petrom la majorarea capitalului SC Realitatea Media SA cu suma de 2.500.000 euro prin finantarea obtinuta de la Asociatia Salariatilor(PAS) din SNP Petrom  pentru 1 an de zile”. Acesti bani erau scosi din bugetul PAS al salariatilor din Petrom ( actionari in aceasta asociatie) , fara stiinta si fara semnatura lor, dupa cum ne-au declarat surse din Petrom.

De asemenea, la acelasi Consiliu, “s-a aprobat finantarea SC Realitatea Media SA cu suma de 5.000.000 euro, in limita fondurilor disponibile, fara dobanda, urmand ca intreaga suma sa fie restituita de catre SC Realitatea Media SA in termen de 6 luni de la data semnarii contractului de finantare, in conditiile garantarii finantarii cu licentele audiovizuale ale SC Realitatea Media SA, evaluate de un expert autorizat”. Acesti bani nu ar mai fi ajuns inapoi in bugetul sindicalistilor de la Petrom, dupa cum sustin sursele citate.

In acelasi timp, la Consiliul Federativ din 26 octombrie 2006, “s-a hotarat acordarea unei finantari de catre FSLI Petrom pentru SC Algoritm SRL, intr-un cuantum cuprins intre 500 000 si 1 000 000 euro, patibili esalonat, in functie de necesitatilr si solicitarile SC Algoritm SRL. Finantarea va fi acordata fara dobanda, pe o perioada de 2 ani de zile de la data acordarii imprumutului, cu posibilitatea utilizarii acestei sume in scopul majorarii de capital social al societatii Algoritm SRL”.

De asemenea, pe banii salariatilor, conducerea FSLI organiza excursii in locuri exotice. La acelasi Consiliu Federativ “ s-a aprobat organizarea simpozionului de vara al FSLI din 2007, sa aiba loc la Lido Diezolo, langa Venetia, cu excursie inclusa la Venetia”.

Procurorii DNA si DIICOT au finalizat ieri dosarul de urmarire penale in dosarul de prejudiciere a SC Petromservice SA. Mai multe aici:

S.O. Vintu si Liviu Luca, trimisi in judecata pentru falimentarea Petromservice

Amenintari si intimidari la adresa angajatilor Petrom care s-au constituit parte civila in dosarele lui SOV si ale lui Liviu Luca

O megarescrocherie marca Vantu-Luca:o companie de asigurari infiintata special pentru delapidarea Petromservice cu 10 milioane de euro

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.