Dan Diaconescu nu a semnat contractul cu Oltchim, acuzand Guvernul ca nu vrea sa dea salariile oamenilor

Dan Diaconescu nu a semnat contractul cu Oltchim, acuzand Guvernul ca nu vrea sa dea salariile oamenilor

by September 24, 2012 0 comments

Ministerul Economiei este luni scena negocierilor dintre Dan Diaconescu si autoritati pentru posibila semnare a contractului de cumparare a pachetului majoritar de actiuni la Oltchim.  Diaconescu a  anuntat in jurul pranzului ca nu a semnat contractul de privatizare a Oltchim si acuza autoritatile ca nu au completat actele. “Contractul nu are numele meu, ci e cu puncte-puncte, lipseste avizul de noxe si avizul de la Consiliul Concurentei. Guvernul vrea sa traga de timp cu semnarea. Guvernantii nu vor sa dea salariile oamenilor”.Ce a spus Dan Diaconescu la iesirea din sediul Ministerului Economiei:

As fi vrut sa semnez, dar Guvernul a mai facut inca o surpriza neplacuta poporului. Nici macar nu au trecut numele cumparatorului pe contract. Lipsesc paragrafe, lipsesc anexe.

Avocatii mei invoca faptul ca nu avem nicio siguranta, ca statul roman se poarta asa cum se poarta, ca nu ne-a felicitat.

Statul roman vrea sa privatizeze din 2001, noi i-am ajutat sa privatizeze cu succes, am oferit o suma de 10 ori mai mare decat concurentii.

E un soc mare pentru noi sa vedem ca e o batjocura de contract.

A castigat cel care nu a dat spaga, va rog sa ma iertati, domnilor ciocoi, ca am castigat noi Oltchimul.

Banii pe care ii voi plati pentru privatizare sa ajunga in visteria Oltchim. Din toate partile implicate, doar noi vrem sa platim salariile si sa salvam combinatul. Guvernul Romaniei este cel care a inchis acest combinat pe 22 august. Sa inchizi un combinat cu o luna inainte sa il privatizezi mi se pare o crima.

Toate actiunile pe care eu le voi cumpara le vom vinde mai departe cetatenilor romani, probabil la pretul de pe bursa.

Acest contract era cu puncte, puncte si cu anexe, anexe care lipsesc.

Vom plati salariile, sper sa fie trasi la raspundere guvernantii pentru acest lucru pe care il fac.

Guvernul vrea sa traga de timp cu semnarea, guvernantii nu vor sa plateasca salariile, guvernantii nu vor sa mearga banii la combinat, guvernantii spun ca nu avem bani desi stiu ca avem bani.

Daca noi nu participam la licitatie, la ora asta era vandut pe 2-3 milioane de euro.

Am luat Oltchimul deja si nu o sa-l mai dau niciodata.

Voi plati salariile indiferent de ce se intampla cu contractul.

Adversarii nostri din plan politic ne vor raul, domnul Ponta a declarat public ca ar vrea ca eu sa fiu arestat, domnul Chitoiu nu vrea sa se investeasca in combinat ci sa fie inchis.

Daca privatizarea nu se facea, probabil ca acordul cu FMI nu mai functiona si la ora asta Guvernul Ponta nu mai era in functie. O sa vedeti ce o sa se intample la alegeri.

Daniel Chitoiu, ministrul Economiei: Noi voiam sa acordam Oltchim un imprumut de salvgardare pe 6 luni, la dobinda pietei, si negociam acest imprumut cu Consiliul Concurentei. Daca Dan Diaconescu plateste cei 45 de milioane de euro la semnarea contractului, adica in zece zile de la licitatie, atunci din acesti bani se va plati imprumutul.

“Daca va referiti la domnul Diaconescu, certificatul sau fiscal figureaza cu zero datorii, cazierul judiciar este alb. Tot procesul de privatizare a fost conceput de un consultant in privatizare, una dintre cele mai mari firme din domeniu – Price Waterhouse Coopers – selectata de Guvernul Boc”, a mai spus Daniel Chitoiu.

“Vorbim peste 10 zile si atunci vom vedea ce va risca domnul Dan Diaconescu daca nu respecta contractele”, a mai spus Chitoiu, intrebat ce risca omul de afaceri daca nu va plati suma prevazuta pentru privatizarea Oltchim.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.