Incepe politizarea la ICR. Poeta Doina Uricariu, fosta consiliera a lui Tariceanu, a fost numita director la sectia din New York

Incepe politizarea la ICR. Poeta Doina Uricariu, fosta consiliera a lui Tariceanu, a fost numita director la sectia din New York

by September 19, 2012 0 comments

Andrei Marga se tine de promisiune si a inceput sa numeasca sefi la ICR pe criterii politice. Poeta Doina Uricariu, fosta consiliera personala a lui Calin Popescu Tariceanu, a fost numita director al ICR New Iork. Doina Uricariu este de acord cu seful ei atunci cand vine vorba de politizarea institutiilor statului. “Schimbarea politica este un lucru care se petrece dintodeauna la noi, dar si în toata lumea”, a declarat, pentru „Adevarul“, Doina Uricariu.

Locul a ramas vacant dupa demisia intregii conducerii de la ICR New York, in frunte cu directorul Corina Suteu, in semn de protest fata de programul noului presedinte al ICR, Andrei Marga.

“Am sa iau tot programul care exista deja si voi incerca sa pastrez ce e bun. As vrea sa deschid si o noua dimensiune, sa includ si zona stiintifica, unde avem personalitati extraordinare. La New York exista o scoala de matematicieni romani exceptionali, exista nume in arhitectura, in biologie… Apoi, fiind o mare iubitoare de arta plastica, imi doresc sa fie invitati artisti cat mai multi si nu doar la Institut, ci si in galeriile new-yorkeze, pe care le cunosc foarte bine. De asemenea, intentionez sa realizez un parteneriat cu Brooklyn Academy of Music”, a declarat Doina Uricariu pentru cotidianul “Adevarul”

Doina Uricariu traieste din 1999 la New York are dubla-cetatienie. In varsta de 52 de ani, este cunoscuta ca poeta si eseista, fiind semnatara mai multor studii, printre care unele despre Kierkegaard si Cioran. Si-a luat doctoratul cu o teza despre Nichita Stanescu. Uricariu este Cavaler al Ordinului Serviciul Credincios pentru creatie si activitate in domeniul culturii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.