Ministerul Dezvoltarii a aprobat mutarea Halei Matache pentru construirea bulevardului Uranus

Ministerul Dezvoltarii a aprobat mutarea Halei Matache pentru construirea bulevardului Uranus

by September 20, 2012 0 comments

O comisie a Ministerului Dezvoltarii a aprobat joi mutarea Halei Matache pentru a face loc diametralei Buzesti-Berzei-Uranus. Hala va fi mutata in spatele locatiei actuale cu aproximativ 40 de metri, a declarat pentru HotNews.ro unul dintre membrii comisiei, care a preferat sa-si pastreze anonimatul. Pentru a realiza acest proiect, Primaria mai are nevoie si de o aprobare de la Minsterul Culturii, in conditiile in care cladirea este monument istoric.In cadrul sedintei de joi a Comisiei Nationala de Dezvoltare Teritoriala de pe langa Ministerul Dezvoltarii au fost discutate si cele doua pasaje subterane de la Piata Charles de Gaule si Piata Presei Libere.

Comisia a respins insa cele doua proiecte insa acestea vor putea fi reintroduse pe ordinea de zi la urmatoarele sedinte.

Membrii Comisiei au respins realizarea acestor pasaje deoarece ar afecta imaginea bulevardelor, aceasta fiind principala poarta de intrare in oras. In plus, s-a considerat ca pentru realizarea pasajului din Piata Charles de Gaulle s-ar defrisa multi copaci.

In vara anului trecut,Primaria Capitalei a anuntat ca renunta la mutarea sau demolarea Halei Matache, in urma protestelor societatii civile.

Constructia, monument istoric trebuia demolata sau relocata pentru a face loc Diametralei Buzesti-Berzei Uranus.

“In vederea consolidarii consensului aparut in urma dezbaterii publice din 15 iulie, referitor la diametrala Berzei-Buzeşti, reprezentantii Municipalitatii si cei ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului au hotarat implementarea unor solutii pentru protectia monumentelor istorice şi valorilor  de patrimoniu construit  şi pentru demararea unui proces de  abordare integrata a aspectelor sociale,  economice, de circulatie, mediu natural si construit”, se arata in comunicatul Primariei Capitalei, publicat in august 2011.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<