Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, in dosarul referendumului

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, in dosarul referendumului

by September 6, 2012 0 comments

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat in dosarul privind posibile fraude la referendumul din 29 iulie, anunta Agerpres. “De aseara pana acum nu am aflat nimic in plus, banuiesc ca pentru referendum. (…) Eu am condus o campanie in mod legal, in mod corect si eu am fost la vot, poate si dumneavoastra ati fost la vot, Doamne fereste sa nu va cheme si pe dumneavoastra”, a spus Dragnea, dupa ce a fost intrebat de ce a fost chemat la DNA.Liviu Dragnea a confirmat, la iesirea din sediul DNA, ca i-au fost aduse la cunostinta invinuirile care i se aduc in dosarul referendumului: “Eu sunt chemat la DNA pentru ca impreuna cu milioane de romani am venit la vot. (…) Mi s-au adus la cunostinta invinuirile – principala ca m-am asociat cu mii si zeci de mii de persoane pentru a asigura o prezenta la vot mai mare de 50% plus 1”, a declarat Dragnea.

TVR info.ro anunta, citand surse judiciare, ca lui Liviu Dragnea i s-a adus la cunostinta, la sediul DNA, ca a fost pus sub invinuire in dosarul fraudelor de la referendum. Potrivit surselor citate, Dragnea ar fi fost pus sub invinuire in baza articolului 13 din legea 78/2000 privind prevenirea si sanctionarea faptelor de corupti

  • Art. 13 din legea 78/2000: “Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.”
  • Practic, procurorii il acuza pe Liviu Dragnea ca, in calitate de coordonator al campaniei nationale a PSD pentru referendumul din 29 iulie, si-ar fi folosit influenta si autoritatea pentru a-i determina pe primarii si pe sefii de sectii de votare din judetele din sudul tarii sa incalce legea cu scopul de a obtine “foloase electorale”, adica de a atinge, cu orice pret, chiar cu incalcarea legii, obiectivul de prezenta la vot de 60%.

Directia Nationala Anticoruptie a confirmat, la mijlocul lunii august, ca efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competenta sa in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din data de 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu.

Intr-un comunicat de presa, DNA explica insa ca nu poate oferi date suplimentare privind stadiul cercetarilor.

Precizarile DNA interveneau dupa ce primari din comune de pe raza judetelor Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman au declarat ca sute de persoane au fost chemate la audieri de procurorii anticoruptie in legatura cu eventuale fraude de la referendum.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<