Victor Ponta il invita pe Traian Basescu sa participe pe Consiliul European

Victor Ponta il invita pe Traian Basescu sa participe pe Consiliul European

by September 1, 2012 0 comments

Premierul Ponta a declarat că nu va mai participa la reuniunile Consiliului European de la Bruxelles, unde îl va ruga să meargă pe preşedintele Băsescu, subliniind că o coabitare între cei doi presupune colaborarea în privinţa aderării la Schengen sau rezolvării problemelor legate de fondurile UE.”Domnul Băsescu va vrea probabil să meargă la Bruxelles. Foarte bine, chiar o să-l rog să meargă la Bruxelles. O să-l rog pe domnia sa să meargă, pentru că vorbim de faimosul cuvânt coabitare şi o să-i propun: Domnule preşedinte Băsescu, cred că e important ca dumneavoastră să mergeţi la Bruxelles şi să le spuneţi oamenilor de acolo: «Stimaţi colegi europeni, nu mai luaţi în serios ce am zis până acuma, aia cu lovituri de stat, cu justiţia… Gata, s-a rezolvat problema, m-am întors eu»”, a afirmat Victor Ponta, vineri seară, la o emisiune a postului Antena 3.

Primul-ministru a arătat că România are o serie de probleme de rezolvat, precum aderarea la spaţiul Schengen, care nu a avut loc nici în timpul guvenării Boc şi probabil nu va avea loc nici acum.

“Dacă preşedintele ţării ţipă că e lovitură de stat, e normal să nu ne primească ăia”, a declarat Ponta.
Acesta a arătat că preşedintele Băsescu ar trebui să se implice şi în problema fondurilor europene, având în vedere că, pe baza auditului pentru ultimii ani, în această toamnă s-ar putea lua “decizii foarte rele împotriva României”.
“Dacă domnul Băsescu va alege calea demagogică şi populistă şi va zice «Guvernul USL», înseamnă că povestea cu coabitarea pentru România rămâne doar o poveste”, a spus premierul Victor Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.