Comisia Europeana critica in termeni duri politica Marii Britanii fata de imigrantii romani si bulgari

Comisia Europeana critica in termeni duri politica Marii Britanii fata de imigrantii romani si bulgari

by March 29, 2013 0 comments

Nils Muiznieks, comisar pentru drepturile omului la Consiliul Europei, a declarat că este “inacceptabil” ca britanicii să considere imigranţii români şi bulgari o “ameninţare”, avertizând politicienii împotriva folosirii unei asemenea “retorici ruşinoase”. Parlamentarii britanici au provocat un val de îngrijorare, vorbind despre presiunea exercitată asupra serviciilor publice, în eventualitatea în care zeci de mii de români şi bulgari vor profita de ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii, începând cu ianuarie 2014, informează Daily Express.

Muiznieks a criticat aspru limbajul folosit de britanici în dezbaterea politică, declarând că această tendinţă trebuie “inversată”. “Scena politică în anumite ţări, inclusiv în Marea Britanie şi Germania, a ajuns să fie animată de dezbateri aprinse în legătură cu ameninţarea unui «aflux» iminent. (…) Cetăţenii din ţările Europei Occidentale sunt avertizaţi cu privire la rezultatul dezastruos al viitoarei «invazii» de romi din România şi Bulgaria pe teritoriile lor”.

“Ar trebui să se intervină pentru a se pune capăt acestei retorici ruşinoase. A trata cetăţenii bulgari şi români ca pe o calamitate este pur şi simplu inacceptabil”, a declarat Nils Muiznieks.

Eric Pickles, ministrul britanic pentru Comunităţi şi Administraţia Locală a declarat că un “aflux” de români şi bulgari ar putea accentua problema locuinţelor.

Parlamentarul conservator Philip Hollobone declarase că este “o nebunie să ne deschidem graniţele pentru 29 de milioane de persoane, când nu avem nici cea mai vagă idee cât de mulţi vor veni aici”.

Premierul David Cameron a anunţat un program de politici de descurajare a imigranţilor care doresc să profite de sistemul social britanic.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.