Victor Ponta: O sa fie mai multi parlamentari in urma alegerilor din decembrie

Victor Ponta: O sa fie mai multi parlamentari in urma alegerilor din decembrie

by September 12, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Palatul Victoria, că legea în baza căreia se vor desfăşura alegerile parlamentare „este o variantă greşită”, iar una dintre consecinţe va fi aceea că în urma scrutinului, numărul de senatori şi deputaţi va fi mai mare decât în actuala legislatură, potrivit Newsin. „Decizia Curţii Constituţionale este foarte clară. Nu putem să modificăm legislaţia cu şase luni înainte de alegeri. Deci e foarte clar că alegerile parlamentare din 9 decembrie se desfăşoară pe legislaţia în vigoare”, a spus primul ministru, răspunzând unei întrebări.Victor Ponta a adăugat că are „o opinie şi politică şi guvernamentală referitoare la faptul că acestă lege este o variantă greşită”.

“Nu doar pentru că se va întâmpla ce s-a întâmplat în 2008: cel care câştigă colegiul stă acasă, iar cel care pierde vine în Parlament. Mai mult, a doua hibă a acestei legi este aceea că vom avea mai mulţi parlamentari decât avem acum”, a spus Ponta.

Premierul şi-a argumentat afirmaţia prin faptul că „USL câştigând foarte multe colegii cu peste 50%, pentru PDL şi PP-DD va trebui să existe o compensare şi se vor da practic mandate în plus”. „Deci pe un colegiu va fi un parlamentar USL ales cu peste 50% şi un parlamentar de la PDL sau PD-DD, ceea ce este o greşeală”, a adăugat şeful executivului.

„Nu o să înţeleg niciodată de ce PDL s-a opus ideii de a schimba această lege greşită”, a conchis Ponta.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.