Crin Antonescu: Probabilitatea ca Laura Codruta Kovesi sa devina sef la DNA este foarte mare

Crin Antonescu: Probabilitatea ca Laura Codruta Kovesi sa devina sef la DNA este foarte mare

by October 7, 2012 0 comments

Crin Antonescu a declarat sambata seara la Antena 3 ca i se pare foarte mare probabilitatea ca Laura Codruta Kovesi sa devina sef al DNA, adaugand ca nu intelege de ce premierul Victor Ponta a acceptat ca aceasta sa plece intr-o functie oficiala la Bruxelles. Potrivit liderului PNL, atat premierul, cat si ministrul Justitiei sunt “sub niste presiuni din partea unor birocrati de la Bruxelles, care cam duc de rapa Europa, in vreme ce urecheaza Romania”.
“Mi se pare ca probabilitatea ca doamna Kovesi sa devina sef al DNA este foarte mare. Sper sa nu se intample asta. Nu-l pot intelege pe Victor Ponta (n.r. – ca a acceptat ca fostul procuror general al Romaniei sa plece la Bruxelles pe un post al statului roman). Daca am spus foarte clar ca, din punctul nostru de vedere, doamna Kovesi, in fruntea Parchetului General, cel putin in perioada de dupa referendum, a actionat in mod partizan politic, am spus-o asa de tare incat domnul Ponta a mers pana la a face autodenunt la Parchet, simbolic, nu pot fi de acord cu decizia luata”, a afirmat Antonescu, potrivit Agerpres.

Liderul liberal a adaugat ca, pe de alta parte, nu are ce sa faca, pentru ca decizia in legatura cu Kovesi apartine unui ministru al Justitiei pe care partidul pe care il conduce l-a propus.

“Am decis ca voi respecta toate deciziile pe care le ia ministrul Justitiei, ca ele nu sunt atinse de nicio recomandare, nemultumire. Pesemne doamna Pivniceru are ratiunile sale, nu pot fi insa de acord cu ea”, a spus Antonescu.

In opinia sa, atat premierul, cat si ministrul Justitiei sunt “sub niste presiuni din partea unor birocrati de la Bruxelles, care cam duc de rapa Europa, in vreme ce urecheaza Romania”.

Fostul procuror general al Romaniei Laura Codruta Kovesi a fost detasata la Ministerul Afacerilor Externe pentru o perioada de trei ani incepand cu data de 3 octombrie, urmand a ocupa functia de inalt reprezentant la misiunea Romaniei la Bruxelles pe probleme de justitie si lupta anticoruptie. Detasarea fostului procuror general a fost solicitata de MAE si s-a dispus pe o perioada de trei ani.

Kovesi si-a depus candidatura pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.