Criticile lui Crin: Responsabilitatea pentru trimiterea Laurei Kovesi la Bruxelles este a Guvernului Ponta

Criticile lui Crin: Responsabilitatea pentru trimiterea Laurei Kovesi la Bruxelles este a Guvernului Ponta

by October 8, 2012 0 comments

Liberalii sunt nemultumiti de modul in care partenerii de guvernare de la PSD gestioneaza situatia numirii sefiilor Parchetului General si DNA. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca responsabilitatea privind trimiterea fostului procuror general al Romaniei Laura Codruta Kovesi la Bruxelles apartine Guvernului condus de Victor Ponta. De altfel, Antonescu si-a exprimat public nemultumirea legata de posibilitatea unei rocade Morar – Kovesi in fruntea DNA si a Parchetului General. Liderul PNL a declarat sambata, intr-o emisiune la Antena 3, ca “probabilitatea ca doamna Kovesi sa devina sef la DNA este mare” si “prim-ministrul trebuie sa actioneze”.La finalul sedintei PNL de luni, Antonescu a fost intrebat pe cine considera responsabil de faptul ca Laura Codruta Kovesi a fost trimisa la Bruxelles pentru a se ocupa de MCV.

‘Jurisdictia, responsabilitatea si autoritatea apartin celor in drept si nu as mai comenta in plus. (…) Guvernul Romaniei, condus de domnul Ponta, ce e neclar?”, a declarat Antonescu, citat de Agerpres.Saptamana trecuta, Laura Codruta Kovesi a fost detasata la MAE, urmand sa fie inalt reprezentant in cadrul misiunii permanente a Romaniei pe langa UE.

In urma cu doua zile liderul PNL, in cadrul unei emisiuni la Antena 3 s-a aratat deranjat de probabilitatea ca Laura Codruta Kovesi sa devina procuror-sef al DNA.  “Mi se pare ca probabilitatea ca doamna Kovesi sa devina sef al DNA este foarte mare. Sper sa nu se intample asta.

Nu-l pot intelege pe Victor Ponta (…) din punctul nostru de vedere, doamna Kovesi, in fruntea Parchetului General, cel putin in perioada de dupa referendum, a actionat in mod partizan politic, am spus-o asa de tare incat domnul Ponta a mers pana la a face autodenunt la Parchet, simbolic, nu pot fi de acord cu decizia luata”, a comentat Antonescu, intr-o emisiune la Antena 3.

Antonescu a criticat dur activitatea comisarilor europeni , Jose Manuel Barroso si  Viviane Reding, acuzandu-i ca fac presiuni asupra ministrului Justitiei, Mona Pivniceru.

“Cand o doamna, Catherine Day, ii reproseaza ca nici asa nu e bine, desi vorbim despre transparenta in numirea sefilor DNA si a Parchetului General, ca nu s-a consultat cu fostii sefi ai Parchetelor. Nu doresc sa tulbur apele, dar intelegerea noastra cu toti acesti birocrati, care duc de rapa Europa, nu poate merge decat prin respectarea legilor romanesti. Cred ca impotriva acestor presiuni, primul-ministru trebuie sa actioneze”, a mai spus ANtonescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<