Denuntatorul deputatului Ion Stan, capul unei retele de traficanti de medicamente. Este acuzat, intr-un dosar penal, de spalare de bani si inselatorie

Denuntatorul deputatului Ion Stan, capul unei retele de traficanti de medicamente. Este acuzat, intr-un dosar penal, de spalare de bani si inselatorie

by November 28, 2012 0 comments
Sorin Nicusor Dima, denuntatorul deputatului Ion Stan este capul unei retele de  traficanti de medicamente, care a fost saltat de mascati acum 1 an de zile, dar apoi pus in libertate. Acesta este anchetat pentru spalare de bani si pentru ca a  tepuit mai multe firme partenere( farmacii, banci, firme distribuitoare de medicamente). Potrivit procurorilor, Sima spala bani prin intermediul a 30 de societati comerciale. Denuntatorul deputatului PSD, impreuna cu alti “musterii” cumparau medicamente prin firme fantoma, apoi le vindeau in numele unor persoane fizice. Banii obtinuti erau schimbati imediat in valuta si transferati in conturi din strainatate.
Prejudiciul adus statului de afacerile murdare ale lui Sima sunt estimate de procurori la valoarea de 1,45 milioane de lei.

Sorin Dima detine o adevarata “armata” de firme prin care erau spalati banii:  Farmacia Dacia SRL, Rîul Doamnei Farmacie SRL, Farmacia Balsam SRL, Farmacia Pinus SRL, G.K. Prod-Cons SRL, Beta SRL, Farmacia Chamomilla SRL, Pharm Ada SRL, Dimale Oil SRL, Performa Energetica SRL, Edison Energy Company SRL, Somadim Proiect 2010 SRL, Terra Construct 2003 SRL, Genesis Med Farm SRL, Farmacia Cesima SRL, Lumast Pharma SRL, Sănătatea Farm SRL, Pharmapro 2003 SRL, Farmcris Distribution SRL, First Laguna SRL, Matache Impex Farm SRL, Alissa M.G.M. Farma SRL, Atrix Impex SRL, Soridim International SRL, Novafarm SRL, M.D. Farm Impex SRL şi Corady Grup Gemela SRL.

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România detine in portofoliu,  o veritabila ”lista neagra” a firmelor care trebuie ocolite pentru ca nu-si achita datoriile, iar cele detinute de Dima sunt in fruntea clasamentului.

Mai mult, Sorin Dima este protejat politic nu numai de PSD, in cazul de fata, de deputatul PSD, Ion Stan. El a beneficiat si de sprijinul liderilor PDL Dambovita, Florin Popescu, fost sef al CJ Dambovita si primarul Targivistei, Gabriel Boriga. De altfel trebuie precizat ca deputatul PSD Ion Stan s-a aflat in relatii foarte bune cu liderii PDL, ma ales cu Florin Popescu, fapt ce a dus la demiterea sa din fruntea organizatiei PSD Dambovita.

Firmele lui au obtinut numeroase contracte cu statul, indifferent ce partid s-a aflat la putere.

Potrivit EVZ.ro, in intervalul 2006 – 2008, firmele lui Sorin Dima au castigat contracte in valoare de 5 milioane de lei cu mai multe instituții publice, unele chiar din colegiul deputatului PSD. Societatea Terra Construct 2003 controlata de Sorin Dima a inceput din 2006 sa castige contracte cu statul.

Astfel, in iunie 2006, administratia sectorului 2 din Bucuresti a apelat la servicile firmei pentru demolarea unor garaje. Atunci firma lui Dima a primit 612.850 de lei pentru munca prestată.

Urmatorul contract a fost incheiat in iunie 2008 cand municipiul Slobozia a selectat firma amintita pentru demolarea Uzinei de Apa. Valoarea contractului a fost de 85.203 de lei. In septembrie 2009, societatea a fost selectata de primaria Municipiului Targoviste pentru reabilitarea catorva blocuri, lucrare in urma careia denuntatorului lui Stan a primit 1.979.157 de lei fara TVA.

In decembrie 2009, aceeași societate a primit spre execuție construirea unei baze sportive in comuna Persinari din judetul Dambovita. Valoarea contractului a fost de 504.339 de lei. A doua firma, Home Studio Design, a castigat in decembrie 2007 un nou contract cu Spitalul Municipal din Targoviste pentru inlocuirea tamplariei PVC, in valoare de 22.977 de lei.

In ianuarie 2008 a urmat un nou contract cu acceași unitate spitaliceasca in valoare de 20.048 de lei. Firma denuntatorului a livrat inclusiv paturi si noptiere de spital in valoare de 16.625 de lei. Tot in ianuarie 2008, Home Studio Design, castiga contractul pentru reabilitarea gradinitei din comuna Lucieni, Dambovița. Valoarea lucrarilor a fost de 79.156 de lei.

In februarie 2008, societatea primea un nou contract de lucrari publice din partea comunei Poltlogi, contract in valoare de 79.132 de lei. Firma lui Dima a fost singurul ofertant. Cateva zile mai tarziu, școala generală din Potlogi a fost reabilitată de același patron contra a 90.377 de lei. Aceeași localitate avea nevoie de un sediu PSI (prevenirea și stingerea incendiilor), lucrare pentru care primaria a platit 435. 572 de lei. Și de aceasta data, firma denuntatorului a fost singurul ofertant. Tot in februarie 2008, aceeași firma a primit un alt contract pentru extinderea unui corp al scolii din satul Romanesti, comuna Potlogi – Dambovița. Aceasta lucrare a fost platita cu 660.722 de lei. Alte doua scoli din Potlogi au fost reabilitate de Home Design contra a 265.000 de lei.

Orasul Pucioasa și-a extins atelierele unui liceu industrial in august 2008, contra a 470.302 de lei. In septembrie 2008, firma lui Dima a mai castigat un contract in valoare de 720.156 de lei pentru constructia unei gradinite cu program normal in comuna Cojasca, judetul Dambovita. Criteriul de atribuire al contractuluii a fost ”oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic”. In noiembrie 2008, aceeasi firma reabilita gradinita din Lucieni, Dambovita cu 408.752 de lei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.