In atentia oamenilor de afaceri: deputatul Stelian Fuia si-a tepuit un partener din Singapore

In atentia oamenilor de afaceri: deputatul Stelian Fuia si-a tepuit un partener din Singapore

by November 21, 2012 0 comments

O firma a deputatului Stelian Fuia a fost chemata in judecata pentru refuzul de a plati o datorie de peste 600 000 de euro la o societate comerciala din Singapore. Potrivit unei plangeri depuse la Tribunalul Calarasi, SC Procera Agrochemicals Romania SRL a incheiat un contract de vanzare –cumparare  cu Pacific Agriscience pe data de 28.07.2009, in valoare de 829.440 dolari privind achizitionarea de produse agricole. La SC Procera SRL  sunt asociati Stelian Fuia, sotia sa, Ina Maria,  fiica si ginerele sau, Alexandrina State si Daniel State.

Desi a intrat in posesia bunurilor prevazute in contract, firma deputatul PDL a refuzat sa achite suma de 595.003, la care se adauga 53.485 dolari, reprezentand penalitati de plata. “Conform prevederilor art 7 din Contract, debitoarea Procera avea obligatia de a plati subscrisei contravaloarea produselor livrate in termen de 180 de zile de la data emiterii de catre transportator a conosamentului, adica pe data de 19.01.2010”, se spune in plangerea penala intocmita de casa de avocatura Musat &Asociatii. Mai mult, se precizeaza  in documentul firmei pagubite, societatea din Sigapore a achitat costurile vamale, “precum si costurile aferente activitatilor de manipulare a produselor achizitionate de catre debitoarea noastra, costuri care se ridica la suma de 22.323 dolari si care cadeau in sarcina Procera”.

Totul legal in acte si documente

“De mentionat ca subscrisa (n. r.  firma din Singapore) am emis catre debitoarea Procera, factura in cuatum de 829.440 USD aferenta contractului de vanzare-cumparare din data de 16.12.2008 si factura in cuamtum de 284.200 USD aferenta contractului vanzare-cumparare din data de 28.07.2009 pe care debitoarea a inteles sa le achite numai in parte”, se mai spune in plangere.

Astfel, “desi sumele datorate de catre Procera erau scadente la aproximativ  11 luni de zile, din corespondenta electronic purtata cu reprezentantii debitoarei in data de 16.06.2010, acesta nu doar ca recunoaste debitul, dar mentioneaza ca urmeaza sa-si achite sumele restante”.

Familia Fuia a garantat afacerea. Degeaba!

Mai mult, asociatii firmei datoare, Alexandrina State si Daniel State, precum si Ina Maria Fuia si Stelian Fuia, au emis in favoarea firmei din Singapore, angajamente de garantie personala prin care au garantat plata tuturor sumelor restante, “pana la limita sumei de 500 000 dolari”. “Avand in vedere debitele restante foarte mari, precum si intentia vadita de a nu mai achita aceste sume, am solicitat asociatilor din firma Procera sa faca plata sumelor datorate, insa nu am primit niciun raspuns. Totodata, desi subscrisa i-am convocat la conciliere directa pentru data de 21.10.2010, acestia nu au inteles sa se prezinte in vederea identificarii unei solutii pentru a ne putea recupera sumele restante”, se specifica in plangerea penala.

Aceasta plangere penala a fost judecata de Tribunalul Calarasi, care, a decis, in data de 2.04.2011, ca a decis sa nu este competent sa judece aceasta speta, sustinand ca disputa dintre cele doua firme nu poate fi solutionata decat de o instanta internationala.

Ca o concluzie, familia deputatului PDL, Stelian Fuia, dupa ce si-a vazut in curte marfa adusa din strainatate, a dat un tun financiar de peste 500 000 de dolari. Firma pagubita este nevoita sa apeleze la un tribunal international pentru a putea sa-si recupereze datoria. In atentia oamenilor de afaceri: sa nu inchei contracte cu deputatul PDL, pentru ca iei teapa.

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.