Ministrul Apararii a revocat 800 de ordine de avansare in grad. Nume grele de viata publica au ramas fara galoane

Ministrul Apararii a revocat 800 de ordine de avansare in grad. Nume grele de viata publica au ramas fara galoane

by November 5, 2012 2 comments

Ministerul Apararii informeaza, printr-un comunicat publicat duminica pe site-ul sau, ca a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor in rezerva pentru cazurile din anii 2011 si 2012, in care nu au fost indeplinite conditiile prevazute de lege, ca urmare a analizei efectuate de comisia constituita de ministrul Corneliu Dobritoiu. Au fost de asemenea retrase gradele in rezerva pentru Laura-Codruta Kovesi, Robert Turcescu si Kelemen Hunor, care au facut solicitari in acest sens ministrului.

Este vorba de 744 de ordine in 2011 si 93 in 2012.

Intre persoanele aflate pe lista MApN se numara politicieni, precum: Mihai Razvan Ungureanu, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falca, Ioan-Nelu Botis, Mugur Isarescu, Cristian Diaconescu, Sorin Oprescu, Ioan Popescu Piedone, Attila Verestoy, Sorin Apostu, Sorin Blejnar, dar si oameni din sport: Gheorghe Hagi, Helmut Duckadam, Victor Piturca, Violeta Beclea Szekely sau Nicolae Forminte.

Guvernatorul Mugur Isarescu, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, fostul sef ANAF Sorin Blejnar si psihoterapeutul Aliodor Manolea se afla pe lista MApN cu avansari in grad din 2011 si 2012 in care au fost constatate nereguli, noteaza Mediafax.

Totodata, in situatia prezentata de Ministerul Apararii pentru avansarile in grad din 2011 mai figureaza analistul Bogdan Chirieac, primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, senatorul independent Chirvasuta Laurentiu, fostul primar de Botosani Catalin Flutur, dar si fostul presedinte al Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

In plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Targu Jiu, Florin Circiumaru, fostul sef al ANI Catalin Macovei, fostul secretar de stat in Ministerul Muncii Nicolae Ivaschescu, fostul sef al TVR Alexandru Lazescu, senatorul UNPR Ovidius Marcutianu, fostul presedinte al CJ Buzau Victor Mocanu, deputatul Dan Ilie Morega, deputatul Eugen Nicolicea.

Pe lista MApN mai apar primarul din Pitesti, Tudor Pendiuc, deputatul Cezar Preda, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, actualul primar de la Slatina, Darius Valcov, fostul director Metrorex, Gheorghe Udriste.

Totodata, in 2011 au mai fost acordate grade si fostului ministru de Finante Bogdan Dragoi, deputatului Nicolae Paun, senatorului PDL Ion Ruset si deputatului PDL Alin Trasculescu.

De asemenea, in lista inaintarilor in grad in rezerva mai apar fostul presedinte al CJ Iasi, Constantin Simirad si fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteras, precum si Emilian Schwartzenberg si realizatorul TV Vlad Enachescu.

Si fosti membri ai echipei de fotbal Steaua ¬ generatia ’86 apar pe listele cu avansari in grad cu nereguli din 2011. Este vorba despre Miodrag Belodedici, Gabi Balint, Ladislau Boloni, Helmut Duckadam, Adrian Bumbescu, Stefan Iovan, Victor Piturca.

Totodata, apar pe lista MApN si Gheorghe Hagi si Dumitru Stingaciu.

Facebook Comments

2 Comments so far

Jump into a conversation

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.