O scrisoare deschisa catre ministrul Educatiei: Retrageti-i titlul de doctor, premierului Victor Ponta!

O scrisoare deschisa catre ministrul Educatiei: Retrageti-i titlul de doctor, premierului Victor Ponta!

by November 27, 2012 0 comments

Profesori universitari, cercetatori, membri ai societatii civile dar si politicieni, printre care Andrei Plesu, Dan Grigore, Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu, Mircea Kivu, Horia Roman Patapievici, Vladimir Tismaneanu, Ion Vianu sau Monica Macovei, ii cer ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, intr-o scrisoare deschisa, sa ii retraga titlul de doctor premierului Victor Ponta.
Scrisoarea, semnata de nume prestigioase si publicata in Revista 22, afirma ca Victor Ponta a “detinut in mod ilegitim” acest titlul din anul 2003.

“Pesᅡte o treime din lucrarea sa de doctorat este copiata, fara nicio trimitere la original sau citare a surselor, autorul incalcand clar si indubitabil etica universitara si legea. Chiar si Comisia Nationala de Etica – formata ad-hoc pe criterii politice si care s-a aflat in conflict de interese in momentul in care a luat o decizie despre seful guvernului, care, prin intermediul ministerului Educatiei, are in subordine si respectiva Comisie -, a ocolit un raspuns transant, spunand ca lucrarea de doctorat a d-lui Victor Ponta este in acord ‘cu legislatia in vigoare din 2003′”, spun semnatarii scrisorii, care adauga: “Suntem convinsi ca dumneavoastra, in calitate de profesor universitar si de om de buna-credinta, nu puteti sustine teza ridicola potrivit careia citarea surselor si ghilimelele s-au inventat dupa anul 2003!”.

Acestia adauga ca Ecaterina Andronescu, in calitate de profesor universitare, nu poate “ignora” faptul ca plagiatul “contribuie intr-o covarsitoare masura la impostura, la confuzia valorilor si in final la scaderea continua a nivelului de educatie”.

“Asteptam sa luati decizia corecta de retragere a titlului de doctor d-lui Victor Ponta, ghidandu-va astfel dupa interesele majore ale Universitatii, ale scolii si ale societatii romanesti. Asteptam, deci, din partea Dvs., o decizie curajoasa, inteleapta si justa”, se arata in incheierea scrisorii deschise.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<