PPMT vrea o Romania federala, cu un guvern regional la Cluj-Napoca

PPMT vrea o Romania federala, cu un guvern regional la Cluj-Napoca

by November 12, 2012 0 comments

Vicepreşedintele PPMT Gergely Balazs a declarat, luni, într-o conferinţă la Cluj, că formaţiunea sa vrea “o Românie federală” şi un parlament regional la Cluj, cât şi folosirea limbii maghiare în justiţie şi Poliţie în Transilvania, în funcţie de proporţionalitatea maghiarimii.”PPMT vrea o Românie federală, o Transilvanie regională. Federalizarea înseamnă mai multe drepturi, un control mai mare asupra puterii politice. Vrem decizii instituţionale responsabile pe plan regional şi parlament regional la Cluj. Un parlament şi un guvern regional cu bugete proprii sunt mai eficiente decât conducerea coruptă de la Bucureşti”, a subliniat liderul PPMT.

“Vrem o strategie regională pentru dezvoltarea infrastructurii, astfel încât deciziile legate de construirea unei autostrăzi, de exemplu, să nu fie luate de autorităţile de la Bucureşti, ci de comunităţile locale şi regionale”, a afirmat Gergely Balazs.

“Mai vrem şi folosirea limbii maghiare în justiţie şi poliţie în Transilvania, în funcţie de proporţionalitatea maghiarimii, iar aceasta să se reflecte şi în componenţa angajaţilor din instituţiile administraţiei publice”, a adăugat vicepreşedintele PPMT.

PPMT şi-a prezentat, luni, candidaţii pentru alegerile parlamentare. Gergely Balazs candidează în judeţul Cluj, în colegiul nr. 2 Senat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.