5 membri ai CNA se plang premierului: Reprezentantii PSD, PNL si PRM se opun unor sanctiuni drastice pentru OTV

5 membri ai CNA se plang premierului: Reprezentantii PSD, PNL si PRM se opun unor sanctiuni drastice pentru OTV

by December 13, 2012 0 comments

Cinci membri CNA i-au transmis, joi, o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta, in care se refera la declaratia acestuia de luni, cand el a spus ca va cere CNA “sa aplice legea pentru toata lumea”, in conditiile in care “o singura televiziune” a incalcat “toate regulile”, ceea ce ar denota “un regim juridic discretionar”. Cei cinci – Ioan Onisei, Narcisa Iorga, Gelu Trandafir, Mircea Deaca si Valentin Jucan – arata in scrisoare ca “se exercita presiuni politice cu privire la activitatea CNA” si exemplifica, printr-un tabel, ca “membrii CNA care au votat de cele mai multe ori pentru sanctiunile cele mai mici (in cazul OTV – n.red.) sunt tocmai aceia propusi in CNA de PSD, PNL si PRM”.

Scrisoarea deschisa a fost trimisa “pe adresa de deputat a dlui Victor Ponta” dupa ce discutiile din CNA pe tema derapajelor TV din ziua alegerilor, discutii programate pentru joi, s-au blocat. O parte dintre cei cinci membri care semneaza scrisoarea au argumentat ca se face o distinctie clara intre OTV – introdus pe agenda sedintei de azi – si alte posturi, pentru care nu existau monitorizari pe agenda sedintei de azi. Membrii Narcisa Iorga si Valentin Jucan au parasit sedinta, care a fost suspendata in momentul in care nu a mai existat cvorum.

  • Luni, liderul USL Victor Ponta anunta ca va solicita CNA “nu ca prim ministru, ci ca deputat” sa aplice legea audiovizuala pentru toata lumea. El a invocat “incalcarea tuturor regulilor de catre o singura televiziune”, in conditiile in care celelalte posturi au respectat legea sau sunt sanctionate, afirmand ca ar exista un “regim juridic discretionar in care unii sunt mai egali decat altii”.
  • In declaratia sa de luni, Victor Ponta nu s-a referit in mod explicit la OTV, post controlat de contracandidatul lui Ponta in alegeri Dan Diaconescu si care a transmis mesaje electorale pe tot parcursul zilei de duminica. Dar cazul OTV figura in mod aparte pe agenda discutiilor de la CNA de astazi, alaturi de cateva cazuri de posibile nereguli la alte televiziuni, semnalate de birourile electorale.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.