Evz: 47 de parlamentari de la PDL si PPDD deja negociaza trecerea la USL

Evz: 47 de parlamentari de la PDL si PPDD deja negociaza trecerea la USL

by December 12, 2012 0 comments

Zeci de parlamentari ai opoziției negociază de astăzi dimineață cu USL schimbarea partidului. Sursele evz.ro au informat că este vorba de 47 de parlamentari PP-DD și PDL care doresc să intre în USL. Întrebat despre eventualele transferuri din Opoziție către Putere, președintele preşedintele PNL, Crin Antonescu, a recurs din nou la calendarul mayaș. “Nu citesc în sufletele oamenilor, ci doar pe feţele lor. Nu-i cunosc încă, nu i-am văzut pe cei nou-aleşi (…) Haideţi să vedem dacă mayaşii au avut sau nu dreptate, nu mai discutaţi pe termen lung!”, a spus Antonescu.

 Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Greblă a declarat, pentru EvZ, că USL are o majoritate confortabilă şi nu are nevoie de parlamentari de la alte partide. “La naiba să mai treacă! Nu avem suficienţi parlamentari?”, a mai spus Toni Greblă.

Contactată de Evenimentul Zilei, deputatul PPDD, Monica Iacob Ridzi a declarat că nu ştie nimic despre eventualele plecări dinspre PPDD la USL şi a afirmat că personal, nu a avut discuţii în acest sens.

 Adriean Videanu(PDL) a infirmat faptul că, în momentul de față, ar exista parlamentari democrat- liberali care ar negocia intrarea în USL. ”Cei de la USL sunt suficienți în Parlament pentru a mai avea nevoie de oamenii ARD, a spus Videanu.

Potrivit surselor citate, majoritatea celor care vor să sară în barca puterii au candidat la Parlament din partea PP-DD.

PP-DD va avea 68 de parlamentari. Dintre ei nu va face parte președintele partidului, Dan Diaconescu, care nu a prins un mandat nici măcar la redistribuire.

Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, a reuşit să intre în Parlament, la redistribuire. El va fi senator de Dolj. Cunoscutul om de fotbal, Gheorghe Neţoiu, va fi deputat de Dolj,

Realizatorul TV Tudor Barbu a devenit senator de Gorj, iar Liliana Mincă, fost membru PC, va fi deputat de Botoşani. Andrei Răzvan Condurăţeanu, fiul realizatorului TV Florin Condurăţeanu, a câștigat un mandat de deputat de Constanţa, iar Monica Iacob Ridzi a prins un loc de deputat la Hunedoara, la redistribuire.

Daniel Oajdea a ieşit deputat la Iaşi tot pe listele PP-DD, iar medicul Tudor Ciuhodaru, plecat din UNPR pentru că nu i se oferise un loc eligibil, va fi deputat de Vaslui. Avocatul Daniel Fenechiu, care l-a reprezentat pe Dan Diaconescu în scandalul cu Oltchim, a obţinut și el un mandat de deputat de București.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.