Andrei Chiliman, apel catre liberali: Nu va lasati pacaliti si manipulati de Crin Antonescu. El nu reprezinta PNL

Andrei Chiliman, apel catre liberali: Nu va lasati pacaliti si manipulati de Crin Antonescu. El nu reprezinta PNL

by January 18, 2013 0 comments

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, spune, într-un comunicat de presă, că îi roagă pe colegii săi din PNL “să nu cadă în capcana pe care le-o întinde Crin Antonescu, prin tentativa de a pune semnul de egalitate” între persoana sa şi partid. “Anii pe care i-am petrecut împreună de aceeaşi parte a baricadei politice (şi pe care sper că-i vom petrece şi de-acum încolo), respectul pe care-l port acestor oameni, mă îndatorează cu un răspuns: Luările mele de poziţie vizează strict acte şi declaraţii politice ale lui Crin Antonescu, sau girate de Crin Antonescu, de natură să angajeze Partidul Naţional Liberal, dar care nu au fost aprobate de niciun for de conducere al Partidului Naţional Liberal”, a mai spus Chiliman.

“Desfiinţarea unor instituţii fundamentale ale statului de drept din România, precum Curtea Constituţională, Agenţia Naţională de Integritate sau Departamentul Naţional Anticorupţie nu au fost aprobate, ca politică de guvernare a partidului, de niciun for de conducere. Cu toate acestea, în luna iulie a anului trecut, interimarul Daniel Chiţoiu angaja PNL, prin semnătura sa, la promovarea unei asemenea politici în vădită contradicţie cu recomandările Comisiei Europene. Mai mult, în această săptămână, domnii George Becali şi Sorin Roşca Stănescu, «colegi» de-ai noştri, aduşi în partid de Crin Antonescu, au reluat tema desfiinţării ANI, din postura de parlamentari ai unui partid aflat la guvernare, fără ca PNL, prin forurile sale abilitate, să se fi pronunţat asupra unei asemenea politici în vădită condtradicţie cu recomandările Comisiei Europene. Declaraţiile iresponsabile şi vădit antioccidentale ale preşedintelui Crin Antonescu la adresa Departamentului de Stat al SUA şi a doamnei Angela Merkel pot angaja Partidul Naţional Liberal, dar nu au fost date cu aprobarea nici unui for statutar al partidului”, spune Chiliman, potrivit comunicatului.

Andrei Chiliman adaugă că face un apel la toţi colegii săi din PNL “să nu se lase păcăliţi de manipulările şi diversiunile” preşedintelui partidului. “Fac un apel la toţi colegii mei din Partidul Naţional Liberal să nu se lase păcăliţi de manipulările şi diversiunile preşedintelui actual al partidului, care, în cel mai pur stil bolşevic, încearcă să denatureze sensul acţiunilor mele pentru a-şi susţine acuzaţia de «trădare»”, susţine Chiliman.

De asemenea, el spune că îi roagă pe colegii săi din PNL “să nu cadă în capcana” pe care le-ar întinde-o Crin Antonescu. “Îi rog pe toţi colegii mei din partidul Naţional Liberal, pe care îi cunosc ca oameni cu mintea limpede, cu valori, principii şi bun-simţ, să nu cadă în capcana pe care le-o întinde Crin Antonescu, prin tentativa de a pune semnul de egalitate între persoana domniei sale şi Partidul Naţional Liberal. Sunt convins că şi colegii mei ştiu la fel de bine ca şi mine că un partid care se subordonează toanelor şi intereselor unui singur om este condamnat la dezastru. Am, de aceea, toată încrederea că toţi colegii liberali vor discerne între ceea ce este bine pentru Crin Antonescu personal, şi ceea ce este bine pentru PNL şi pentru România”, mai susţine el.

Liderii organizaţiilor PNL Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara susţin că, prin criticile la adresa preşedintelui partidului, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, se situează alături de adversarii PNL, care nu doresc să-l aibă în viitor în fruntea ţării pe Crin Antonescu, “un liberal autentic”.

Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, Mircea Moloţ, preşedintele PNL Hunedoara, Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin şi Ioan Cristina, preşedintele PNL Arad semnează un comunicat de presă dat publicităţii vineri de Biroul de presă al partidului, ca răspuns la “persistenţa” lui Andrei Chiliman, primar al Sectorului 1 Bucureşti, în declaraţii publice “extrem de grave” la adresa preşedintelui PNL, Crin Antonescu, şi a orientării actuale a Partidului Naţional Liberal. “Nu există niciun temei real ca cineva să poată acuza preşedintele Crin Antonescu, respectiv Partidul Naţional Liberal sub conducerea sa, de conduită nedemocratică, anti-europeană, anti-americană, de nerespectarea statului de drept, de abatere de la linia tradiţională de dreapta şi centru-dreapta a partidului, respectiv de apropiere pro-orientală şi de deviaţionism spre stânga. Dimpotrivă, în toate dezbaterile şi deliberările din forurile interne ale partidului, ca şi în manifestările din spaţiul public, preşedintele Crin Antonescu şi PNL au dat dovadă de consecvenţă în aderarea la valorile democraţiei de tip occidental şi implicarea activă în apărarea acestora în România, în preocuparea pentru consolidarea poziţiei României în Uniunea Europeană şi NATO şi manifestarea sa demnă alături de parteneri, respectiv în promovarea principiilor politice de dreapta şi centru-dreapta”, se arată în comunicat.

Semnatarii susţin că toate deciziile pe care Andrei Chiliman i le impută lui Crin Antonescu au fost luate sau cel puţin validate şi susţinute de către forurile statutare ale PNL, unele chiar la nivel de Congres. “Noi, semnatarii acestui comunicat, alături de colegii noştri din forurile de decizie ale organizaţiilor pe care le reprezentăm, le-am asumat şi le asumăm în continuare. De altfel, rezultatele obţinute de PNL în alegerile locale şi în alegerile parlamentare, care au readus PNL în postura de partid de prim rang al României, arată incontestabil că toate aceste decizii au fost corecte şi benefice pentru partid”, se arată în comunicat.

Cei patru lideri judeţeni ai PNL mai susţin că implicarea PNL în suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din luna iulie a anului trecut, “mult hulită de către domnul Chiliman, a fost nu un act împotriva ordinii şi statului de drept din România, cum o califică primarul Chiliman, ci tocmai un demers democratic, constituţional, pentru salvarea ordinii şi statului de drept, alterate de către preşedintele Traian Băsescu”.

“Noi, semnatarii acestui comunicat, milităm pentru dreptul oricărui membru PNL la propriile percepţii şi opinii cu privire la orice subiect. Acestea, însă, atunci când sunt de natură să aducă prejudicii partidului prin exprimarea în spaţiul public, trebuie susţinute exclusiv în forurile interne ale partidului. Domnul Chiliman ar fi avut şi are această posibilitate la nivelul organizaţiei de sector din care face parte, al celei de municipiu Bucureşti sau la nivel naţional în Liga Aleşilor Locali, în Delegaţia Permanentă sau la Congres. Modul în care s-a exprimat în mod public este, în opinia noastră, profund incorect faţă de PNL şi îl poziţionează pe domnul Chiliman alături de adversarii partidului”, continuă comunicatul.

Semnatarii adaugă: “Este evident că perspectiva ca România să îl aibă în viitorul apropiat drept preşedinte pe domnul Crin Antonescu, un liberal autentic, care ar milita pentru o Românie integrată cu demnitate în Uniunea Europeană şi NATO, nu este chiar visul tuturor forţelor politice din ţară şi din afara ei. Asta, probabil, explică lupta disperată a unora pentru discreditarea preşedintelui PNL şi a Partidului Naţional Liberal însuşi”.
“Din aceste motive, cerem colegilor noştri de partid încetarea imediată a oricărui atac nestatutar şi incorect la adresa preşedintelui Crin Antonescu şi a Partidului Naţional Liberal”, se arată în încheierea comunicatului dat publicităţii de Biroul de presă al PNL.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.