Comisia Europeana va lua atitudine fata de modificarile aduse la statutul parlamentarilor

Comisia Europeana va lua atitudine fata de modificarile aduse la statutul parlamentarilor

by January 23, 2013 0 comments

Prevederile incluse in noul statut al parlamentarilor romani vor fi reflectate in raportul Mecanismului de Cooperare si Verificare care va fi adoptat de Comisia Europeana saptamana viitoare, a declarat miercuri un purtator de cuvant al Comisiei, Mark Grey. Acesta a fost intrebat, la Bruxelles, cum comenteazamodificarile legislative operate marti de Parlamentul de la Bucuresti.
“Comisia Europeana va spune ceva asupra acestui lucru in raportul pe care il va adopta saptamana viitoare”, a raspuns acesta, potrivit unei inregistrari video postate pe site-ul comisiei.

Purtatorul de cuvant a reamintit ca Romania a fost supusa unui raport suplimentar in cadrul MCV, ca urmare a “evolutiilor privind statul de drept si independenta justitiei”.

“Ca sa fiu foarte sincer, am vazut deja interpretari diferite asupra a ceea ce s-a adoptat ieri si dorim sa analizam subiectul in detaliu”, a precizat acesta, subliniind ca “ceea ce este clar pentru Comisie si am spus asta in mod repetat este ca puterea trebuie sa se asigure ca nu exista probleme de integritate legate de ei”.

“Vom analiza exact ce a adoptat Parlamentul si acest lucru va fi reflectat in urmatorul raport”, a adaugat Mark Grey.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.