Decizie politica, fara precedent, in USL: Interzis parlamentarilor guvernarii sa faca amendamente la proiectul de buget

Decizie politica, fara precedent, in USL: Interzis parlamentarilor guvernarii sa faca amendamente la proiectul de buget

by January 27, 2013 0 comments

PREMIERĂ ÎN PARLAMENT. Aleşii USL nu au avut amendamente la bugetul pe 2013. Decizia a fost impusă la nivelul uniunii, de către de liderii USL. Guvernul a avizat miercuri proiectul de buget pentru acest an. Conform ultimelor date prezentate de Ministerul Finanţelor, proiecţia bugetară este construită pe o ţintă de creştere economică de 1,6% şi un Produs Intern Brut de 623,3 miliarde lei.

Veniturile bugetului consolidat sunt proiectate la 209,2 miliarde lei (reprezentând 33,6% din PIB), iar cheltuielile bugetului general consolidat ar urma să atingă 222,6 miliarde lei (35,7% din PIB), deficitul astfel rezultat fiind calculat la 13,3 miliarde lei (2,1% din PIB).

Comisiile parlamentare încep luni dezbaterea bugetului

Comisiile parlamentare încep luni dezbaterea bugetului de stat pe 2013 şi cel al asigurărilor sociale.

Astfel, primele comisii care încep să analizeze bugetele instituţiilor sunt cele juridice, care au program de la ora 12 la ora 18.  Astfel, intră în analiză bugetele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, CSM, CCR, Consiliului Legislativ, Avocatului Poporului, CNSAS, Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, ANI, scrie Newsin.

Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare a Camerei, împreună cu Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului, discută începând cu ora 14.30 bugetele şi proiectele Ministerului Economiei, inclusiv pentru întreprinderi mici şi mijlocii, mediu de afaceri şi turism şi pentru energie.  Tot la 14. 30,  Comisia pentru industrii şi servicii a Camerei şi Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului din Senat discută bugetul Secretariatului General al Guvernului, inclusiv pentru proiecte de infrastructură şi investiţii străine.

La ora 16.00, sunt aşteptaţi reprezentanţii Ministerului Muncii şi cei pentru dialog social, în cadrul şedinţei comisiilor reunite de muncă.

La ora 17.00, comisiile reunite de industrii se întâlnesc cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Comisia Camerei Deputaţilor pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, împreună cu Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului, vor discuta începând cu ora 18.00 bugetul Ministerului pentru Societatea Informaţională.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.