Numele lui Traian Basescu apare intr-un dosar de coruptie in care este anchetat omul de afaceri, Puiu Popoviciu

Numele lui Traian Basescu apare intr-un dosar de coruptie in care este anchetat omul de afaceri, Puiu Popoviciu

by January 17, 2013 0 comments

Numele “Băsescu” este menţionat în dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu. În discuţiile purtate de cei care au fost trimişi în judecată se face referire la o intervenţie la nivel înalt. Fostul şef de la DGIPI şi şeful diviziei operaţiuni de la Direcţia Generală Anticorupţie ar fi intervenit la DNA pentru a-i îmbuna pe anchetatori. Fostul şef al serviciului secret al Ministerului de Interne, aşa-numitul Doi şi-un Sfert, încerca să îl convingă pe anchetatorul DNA că magnatul Puiu Popoviciu avea relaţii de afaceri cu fratele lui Traian Băsescu.

Petru Pitcovici: Păi nu ştii că el (Puiu Popoviciu) e asociat cu fratele lui Băsescu în firmă?
Ion Motoc: De unde să ştiu…
Petru Pitcovici: E asociat cu frate-său. Şi a vorbit cu Băse şi Băsescu a zis: Bă, iţi dau cuvântul meu de onoare că nu m-am văzut cu Ţulus faţă în faţă, am vorbit doar la telefon şi i-am zis: Bă, las-o bă în … de treaba, e de 3 ani, sau mă trimiteţi în judecată cu el, bă? Mă cheamă când mi-e lumea mai dragă. Mă văd ăştia p-acolo. Ce firmă îmi pune pe port?

SURSA: CAB

Mai mult, şeful Diviziei Operaţiuni a DGA îi spunea aceluiaşi anchetator că premierul şi preşedintele de la vremea respectivă ar fi stat la rând la uşa afaceristului Puiu Popiviciu.

Cornel Şerban: Cum să-ţi zic?! La el fac coadă să intre Tăriceanu şi Băsescu(spunea de Popoviciu).
SURSA: CAB

Mai mult, Popoviciu însuşi i se lăuda fostului şef al DGIPI că l-ar fi scăpat pe Traian Băsescu de Dosarul Flota.

Puiu Popoviciu: Am un amic pe care…dintr-un anumit joc de…cred că ştie Cornel istoria. L-am scapat de puscărie, de arestare. Trebuia să fie arestat pe nouăsprezece iulie, 2004, sub influenţa lui Năstase …TRAIAN BĂSESCU
Serban Cornel: TRAIAN BĂSESCU!
Puiu Popoviciu: De aia mă bag, EU l-am scăpat!
Ion Motoc: Dosarul Flota!
Puiu Popoviciu: Având o relaţie foarte apropiată la vremea aia cu Talpes, nu stiu ce… Treaba…el stie foarte bine! Eu l-am anunţat, că i-am dat vestea. A…din cauza acestui subiect…eu am fost la el ultima dată, deşi cu membrii familiei lui m-am văzut destul de des şi am o relaţie foarte bună. Chiar jenant, aia mare…
Şerban Cornel: …da
Puiu Popoviciu: Ioana îmi spune “sărut-mâna” are şi ea o vârstă, e mai mare ca fiică-mea. Nu-s popă!
Puiu Popoviciu: Când m-am dus la el în noiembrie, anul trecut şi am stat..relaţia-i foarte mişto, repet! Bem un whisky, nu ştiu ce…Am stat la birou două ore şi jumătate de… După douăzeci de minute stătea la birou, eu în faţă, pe unu din cele două scaune, după vreo douăzeci de minute de discuţii, aşa, a spus: Bei un whisky? “Dom’le, dacă-i gratis şi-i cu gheaţă, da,da!”

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.