Scandal in PDL: Sever Voinescu se intreaba cine este Cezar Preda, cel care face parte din “pleava guraliva”

Scandal in PDL: Sever Voinescu se intreaba cine este Cezar Preda, cel care face parte din “pleava guraliva”

by January 9, 2013 0 comments

Democrat-liberalul Sever Voinescu s-a întrebat miercuri pe Facebook cine este prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda, din moment ce nici politician, nici orator nu e și a sugerat că mai degrabă deputatul buzoian face parte din categoria formată din “pleavă guralivă”. Cezar Preda a declarat ca va cere demiterea din partid a lui Sever Voinescu, dupa ce acesta a adus unele critici liderilor PDL.

“Să vezi. Mă trezesc de dimineață și la clipa dulce a cafelei, dau buzna la telefon o grămadă de tineri și tinere din presă să mă anunțe că un anume Cezar Preda strigă la mine, dă cu picioarele, se înfoaie, sare să muște și că ce zic eu. Zic: <>. <>, vine precizarea. Tot nu știu. Stau și mă gândesc cine-o fi. De când am intrat în politică, am cunoscut mulți oameni. Câțiva politicieni – nu e printre ei. Câțiva oameni de administrație – nu e printre ei. Câțiva oratori – nu e printre ei. Câțiva făcători de legi – nici printre ei nu e. E drept, am cunoscut și multă pleavă guralivă, golănași, zurbagii, făcători zgomotoși ai nimicului, dar mulțimea asta e atât de pestriță în memoria mea încât greu pot identifica chipuri. Vă rog să mă ajutați să-mi amintesc cine e acest Cezar Preda – ca să-l pot baga în seamă trebuie întâi să mă asigur că există.  Există?”, a scris Sever Voinescu.

Cezar Preda a declarat marți seară că singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este să fie dat afară repede din partid, asta după ce Voinescu a cerut într-o declaraţie pentru NewsIn organizarea Convenţiei cât mai repede. “Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este să fie dat afară repede din partid! Pentru ce ne trebuie şase luni pentru a-i da afară din partid pe toţi trădătorii care au făcut campanie împotriva partidului şi în favoarea adversarilor politici? Acesta este răspunsul corect la întrebările trădătorilor sau neimplicaţilor în această bătălie grea din 9 decembrie”, a spus pentru rtv.net, Cezar Preda.

Sever Voinescu a declarat marţi pentru NewsIn că PDL trebuie să aibă convenţie cât mai repede, deoarece USL şi-a anunţat congrese în curând, iar pedeliştii sunt astfel în postura ,,ridicolă” în care învingătorii se primenesc în primele două luni, iar învinşii stau să se mai gândească. Find întrebat când ar trebui să aibă loc Congresul PDL, Voinescu a spus: ,,După părerea mea, trebuie să aibă loc cât se poate de repede şi cred că trebuie să aibă loc cât se poate de repede, pentru că pe de-o parte văd că ceilalţi competitori politici şi-au aunţat congrese în următoarele două, trei luni şi suntem în postura ridicolă în care învingătorii se primesc în primele două, trei luni, iar învinşii stau să se mai gândească când să facă congresul, şi ăsta este un semnal politic după părerea mea aproape catastrofal. Trebuie să existe o formă oficială, clară la nivel important  în care partidul îşi asumă acest eşec dureros în alegeri”, a fost răspunsul lui. ,,Şi pe de altă parte cred că trebuie să aibă loc foarte curând pentru că, mă gândesc eu, este deja un precedent existent în partidul nostru. Vă amintesc că după locale, într-o lună maxim de la locale, dacă îmi amintesc bine am făcut Congresul şi am schimbat conducerea. Spuneam că 22% e un rezultat foarte slab. Nu văd de ce cu 16% ne trebuie şase luni ca să ne gândim dacă rezultatul este bun sau nu”, a completat democrat-liberalul.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<