Victor Ponta cere ministrului Educatiei introducerea in programa scolara a 4 ore de sport pe saptamana

Victor Ponta cere ministrului Educatiei introducerea in programa scolara a 4 ore de sport pe saptamana

by February 13, 2013 0 comments

Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa explice in sedinta de miercuri a Guvernului modul in care poate fi pus in aplicare programul privind introducerea mai multor ore de sport in scoli. “Am si eu cateva puncte fixe si nu ma las pana nu le realizez. Cred ca daca reusim si implementati programul, cu pana la patru ore de sport pe saptamana in scoli, nu intr-un an sau doi, dar pe termen mediu si lung, cred ca am facut ceva bun pentru tara asta si pentru tinerii din tara asta”, a spus Ponta.
Acesta crede ca “este un lucru bun pentru tara”. “O sa auzim ca nu se poate, ca e greu. Eu cred ca se poate. Cred ca trebuie sa o facem si, repet, peste niste ani o sa fim mandri ca am facut un lucru bun pentru tara”, a mai spus Ponta.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, recent, ca de anul viitor, incepand cu clasele a V-a si a IX-a, cand vor fi schimbate planurile cadru, vor fi introduse gradual patru ore de educatie fizica pe saptamana, transmite Agerpres. Ministrul a precizat ca informatia trebuia facuta publica miercuri, in sedinta de Guvern, dar ca profesorii din Braila au aflat in exclusivitate aceste noutati.

“Vom introduce gradual patru ore de educatie fizica pe saptamana, pentru ca, daca maine ar fi sa facem patru ore de educatie fizica pe saptamana, primii care ar avea dureri de cap ar fi domnul primar, domnul presedinte al Consiliului Judetean si domnul inspector scolar general, pentru ca nu avem deocamdata spatiile necesare. Ar fi si o problema de incadrare, pentru ca nu avem suficienti profesori. Va trebui incet, incet sa ii recuperam, pentru ca profesori de educatie fizica exista. Deci, gradual, de la anul, de la a V-a, respectiv de la a IX-a, vom introduce patru ore de educatie fizica”, a afirmat Pricopie.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.