Scandalul salonului de carte de la Paris. Nici premierul Victor Ponta nu va participa

Scandalul salonului de carte de la Paris. Nici premierul Victor Ponta nu va participa

by March 20, 2013 1 comment

Premierul Victor Ponta nu mai vrea scandaluri in afara tarii si, din acest motiv, a decis sa nu mai participe la Salonul de carte de la Paris, desi, initial, prezenta sa fusese confirmata. Informatia vine pe surse oficiale de la Palatul Victoria citate de Digi 24. La Salonul de carte din capitala Frantei au fost invitati 27 de autori romani, insaAndrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Neagu Djuvara si Mircea Cartarescu au refuzat sa participe, explicand ca nu vor sa-si asocieze imaginea cu ICR-ul condus de Andrei Marga.
De altfel, mai multi scriitori romani au refuzat sa mearga la eveniment, in semn de protest fata de politica lui Andrei Marga, la ICR. In replica, presedintele ICR spune ca fiecare scriitor invitat ia decizia cum doreste.

Salonul de Carte de la Paris, ajuns la editia a 33-a, se deschide joi 21 martie, iar Romania este tara invitata de onoare.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Camelian Propinatiu
    #1 Camelian Propinatiu 20 March, 2013, 12:50

    Anul trecut, invité d’honneur du Salon du livre de Paris a fost Japonia. Rândul literaturii noastre sa mai fie vreodata chemata in pavilionul de la Porte de Versailles va veni catre anul 2100, când probabil insasi RO nu prea va mai exista. De aceea, boicotul e o bizarerie tactica, fie si in contextul ca ne aflam in plina revolutie culturala fesenista (ICR, IICCMER, Arhivele Nationale, TVR Cultural, Festivalul George Enescu, Tribuna, Sediul USR). Si nu-s doar nume în plus acolo: se remarca imediat neinvitarea scriitorului Paul Goma, desi nu necesita cheltuieli de transport-cazare! Amuzanta este doar participarea cineastului Razvan Radulescu in 23 martie tocmai la dezbaterea “Râdem de orice”, ca un mic premiu la exact 15 ani de la numarul Dilema 265, unde a râs cel mai tare de Poetul National, in contributia “Eminescu văzut de departe”: scribd.com/doc/47092404/Cazul-Eminescu

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.