Surprize anuntate la alegerile din PDL. In fiefurile lui Vasile Blaga, numerosi delegati o vor vota pe Elena Udrea

Surprize anuntate la alegerile din PDL. In fiefurile lui Vasile Blaga, numerosi delegati o vor vota pe Elena Udrea

by March 21, 2013 0 comments

Cu doar două zile înainte de alegeri, Vasile Blaga are probleme chiar în organizațiile PDL pe care se baza la Convenția partidului de sâmbătă. Astfel, inclusiv în filialele unde președinții și-au anunțat suportul pentru Vasile Blaga, o parte semnificativă dintre delegați o vor susține pe Elena Udrea. Cel puțin zece dintre organizațiile PDL unde Blaga este susținut la nivel declarativ de liderii de filiale îi vor provoca surprize la Convenția de sâmbătă- scrie evz.ro.

Astfel, în filiala PDL Suceava, mai mulți primari de orașe și comune o vor susține pe Elena Udrea pe 23 martie. Primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean şi primarul comunei Horodniceni, Neculai Florea, sunt doar doi dintre aleșii locali care au anunțat că îl susțin pe fostul ministru în funcția de președinte al PDL.

Și în Alba, unde Mircea Hava, președintele organizației a anunțat că merge pe mâna lui Blaga, delegații snt împărțiți. De pildă, deputatul Clement Negruț a anunțat că o susține pe Elena Udrea și a declarat, pentru EVZ că numeroși primari și consilieri județeni și locali merg pe mâna deputatului PDL.

Situația se repetă și la Iași, organizație ce îl susține pe actualul șef al PDL, dar potrivit surselor EVZ, cel puțin jumătate o vor vota pe Elena Udrea la șefia partidului. La ședința de ieri seară a Biroului Județean Iași, mai mulți delegați s-au revoltat la  intenția conducerii organizației de a-i duce cu autocarul pentru a le controla votul.

La Constanța, chiar dacă președintele organizației, Gigi Chiru  și-a anunțat susținerea pentru Blaga, o serie de primari nu îl vor vota pe acesta la alegerile de sâmbătă. Primarii din Castelu și Poarta Albă au fost cei mai activi susținători ai Elenei Udrea, iar o serie de aleși locali își ascund intenția de îl vota pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului pentru a nu fi scoși de pe liste.

În județul Vâlcea, chiar dacă preşedintele filialei judeţene, Dorel Jurcan, şi-a manifestat susţinerea faţă de Blaga, deputatul Romeo Rădulescu, fost primar al oraşului, Iuliana Moise, preşedintele interimar al Organizaţiei de femei a PDL Vâlcea, Samoil Vîlcu, fost deputat PDL, şi Ştefan Prală şi-au arătat susţinerea pentru Elena Udrea.

„În filiala PDL Vâlcea, aproximativ 80% dintre cei 90 de delegaţi care vor participa la Convenţie o susţin pe Elena Udrea şi 20% pe dl. Blaga”, a declarat fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu.

Și în Argeș,  deputatul Cătălin Teodorescu și primarul din Costești și-au anunțat susținerea pentru Elena Udrea, chiar dacă Mircea Andrei, președintele filialei o susține pe Elena Udrea.

La Vrancea, organizaţia locală din Focşani a fost desfiinţată de preşedintele interimar Costică Neaţă, suporter declarat al lui Vasile Blaga. Cu toate acestea, deputatul Florin Secară şi fostul preşedinte al PDL Focşani, Nicu Tănase, o susţin pe Elena Udrea şi controlează mai mult de jumătate din organizaţie.

Situaţia se repetă şi la Galaţi, acolo unde baza partidului o susţine pe Elena Udrea, oamenii ieşind în stradă să protesteze împotriva presiunilor şi ameninţărilor cu excluderea ale preşedintelui Doru Resmeriţă. „Problema e că o susţinem pe doamna Udrea, de aici a început lupta. La domnul Blaga, au venit, pe liste, elevi de clasa a noua care să umple sala… Noi am venit să ne spunem punctul de vedere, să ne întâlnim cu dumnealor, au fugit şi au închis uşa, au plecat”, a declarat liderul protestatarilor, Cătălin Cristache.

Și în Mehedinți, organizația PDL care a fost condusă de Mihai Stănișoară, recent trecut la PNL, filiala îl susține pe Blaga, dar Elena Udrea se bucură de sprijinul primarului din Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe. “Doamna ministru Udrea a sprijinit în permanenţă proiectele pentru oraşul nostru şi mereu avea uşa deschisă pentru Drobeta Turnu Severin. A fost un ministru care s-a im­plicat şi care a adus 24 de milioane de euro pentru drumurile din Dro­be­ta-Turnu-Severin. De aceea, o susţin pe Elena Udrea la şefia partidului şi am vorbit cu mai mulţi primari din ţară care au spus că o susţin pe dumneai din acelaşi motiv al implicării în administraţia locală”, a mai afirmat Gherghe.

Și în Timiș, unde  a candidat pentru un  loc de senator, Vasile Blaga nu este susținut de toți delegații partidului, chiar dacă președintele organizației și-a anunțat susținerea pentru el, primarul din Sânnicolau Mare fiind exemplul cel mai relevant. Situația se repetă și în județul Bihor sau la filiala PDL Sector 6, unde Vasile Blaga este susținut doar la nivel declarativ de toți primarii.

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care Vasile Blaga a numit președinți interimari în fruntea a 21 de organizații ale partidului pentru a se asigura că aceștia îi vor întoarce favorul și îl vor susține la alegerile interne de pe 23 martie.
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<