Victor Ponta: Este foarte important sa continue lucrarile la Magistrala 5 metrou. Vom asigura 100 de milioane de lei

Victor Ponta: Este foarte important sa continue lucrarile la Magistrala 5 metrou. Vom asigura 100 de milioane de lei

by March 13, 2013 1 comment

Este o problema extrem de importanta continuarea lucrarilor la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Universitate, a declarat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei Guvernului de miercuri. Ponta a mai afirmat ca saptamana viitoare vor fi asigurate 100 de milioane de lei pentru continuarea lucrarilor. In acest context, Ponta a criticat guvernarea anterioara pentru costurile foarte ridicate ale lucrarilor. “In primul rand am aprecizat generozitatea Guvernului Boc care a alocat 1,2 miliarde de euro. Ne costa metroul cat autostrada Comarnic-Brasov. Chiar si asa, Guvernul Boc a pus in bugetul pe 2012 doar 12 milioane lei”, a afirmat Ponta.
Aceste declaratii au fost facute in urma unor articole aparute in presa care aratau calucrarile la Magistrala 5 au fost blocate. De mai bine de o luna, santierul este aproape parasit, potrivit Evz.

La inceputul saptamanii, premierul a afirmat ca lucrarile vor continua cu finantare asigurata din creditul Bancii Europene de Investitii si din fonduri guvernamentale, lucrarile nefiind oprite in acest moment. Ponta a aratat ca, inaintea intalnirii cu presedintele B.E.I., a avut, impreuna cu ministrul Finantelor si ministrul pentru Buget, o discutie cu conducerea Metrorex si directorii celor doua companii care lucreaza la acest proiect, Astaldi si Max Bogel, si s-a putut convinge ca lucrarile continua.

“M-am convins exact de la reprezentantii companiilor ca nu s-a oprit nicio lucrare acolo. Necesarul de finantare pentru acest proiect va continua sa fie asigurat. In primul rand, avem in continuare inca 300 milioane de euro din creditul de la B.E.I., care urmeaza sa fie accesat intr-un calendar care sa se incadreze si in obligatiile noastre privind deficitul bugetar. De asemenea, e vorba de fonduri guvernamentale care sunt afectate”, a declarat premierul.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.