O mare dilema a justitiei romane: cum a fost albit interlopul Radu Cristescu

O mare dilema a justitiei romane: cum a fost albit interlopul Radu Cristescu

by April 22, 2013 0 comments

cristescu_07865800[1]Radu Cristescu este curat ca lacrima. Cercetat penal in cel putin doua dosare ale DNA in perioada 2010-2011,  pentru fapte de coruptie, Cristescu a scapat basma curata. Potrivit unui comunicat primit de la procurorii anticoruptie, fostul presedinte al ADS” nu are calitatea de învinuit sau inculpat în niciun dosar penal aflat pe rolul DNA”. Ziarul nostru a scris timp de 2 ani despre “ispravile” acestui “combinagiu” politic, necunoscut pentru ierarhia superioara a partidelor politice, dar suficient de consacrat in mediile feminine ale fostei puteri.

 A tras sforile in zona decidenta a unor organizatii judetene ale PDL( cum ar fi cea din Salaj)  care l-a sprijinit sa ajunga la conducerea ADS in 2010, unde a tras numeroase tunuri financiare,  iar apoi, dupa caderea Guvernului Boc, s-a reorientat catre un alt partid, aflat in ascensiune (PNL), fiind doar la un pas de a ajunge pe listele deputatilor liberali brasoveni. S-a lipit de Lia Stanca, o femeie de afaceri din Ardeal si a avut nenumarate aventuri cu influente personaje din PDL ( cum ar fi Laura Bota, vicepresedinte a Organizatiei de Femei).  Fiind sponsorizat de Lia Stanca, Cristescu a cumparat un ziar muribund, Cronica Romana, unde, isi spala rufele politice: atacuri foarte dure la adresa unor fosti colegi din PDL, cum ar fi Traian Igas, Adriean Videanu sau primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan (Pinalti).

Potrivit unui comunicat DNA, nu exista nicio lucrare de cercetare sau urmarire penala pe numele lui Radu Cristescu. In 2011, pe masa procurorilor anticoruptie se aflau cel putin doua dosare  in care autorul faptelor penale era Cristescu, in calitate de sef la ADS. De asemenea, existau mai multe rapoarte ale serviciilor secrete care prezentau, cu lux de amanunte,  cazuri in care Radu Cristescu, in calitatea sa de presedinte al ADS,  a primit mita de la diversi oameni de afaceri interesati sa puna mana pe terenurile agricole ale statului. Nu se stie cum acest personaj, in doar 2 ani de zile, a fost scos de sub urmarire penale, in conditiile in care, acuzatiile erau extrem de grave: abuz de putere, fals, uz de fals, delapidare. Poate nu este intamplator faptul ca sora lui, Adriana Cristescu, este procuror DIICOT, care a instrumentat dosarele Omar Hayssam si Dinu Patriciu (Rompetrol).

Ziarul nostru a scris cu lux de amanunte despre faptele de coruptie ale lui Radu Cristescu, in calitate de presedinte al ADS. In primul rand, un raport al Corpului de Control din 2011 al Ministerului Agriculturii dezvaluia modul in care Cristescu delapida bugetul de stat cu sute de milioane de euro, protejand afacerile cu statul ale unor puternici potentati ai vremii cum ar fi Dan Voiculescu si Stefan Poienaru.  Acest raport s-a constituit intr-un dosar penal instrumentat de procurorii DNA,  personajul principal fiind acest Cristescu.  Cititi aici: (http://ancheteonline.ro/2011/09/presedintele-ads-pe-cale-a-fi-demis-radu-cristescu-protejeaza-afacerile-lui-voiculescu-si-poenaru-dar-prejudiciaza-statul-cu-sute-de-milioane-de-euro/); (http://ancheteonline.ro/2011/09/ministerul-agriculturii-firmele-familiei-voiculescu-au-exploatat-ilegal-6-000-de-ha-din-terenul-statului-prejudiciul-aproape-19-milioane-lei/);

Mai mult, procurorii DNA au avut in atentie si un alt dosar de fapte de coruptie in care a fost cercetat Radu Cristescu: un schimb ilegal de terenuri ale ADS,  realizat in 2010, fapt scos la iveala de prefectul judetului Iasi. Cititi aici: (http://www.agentia.org/anchete/prefectul-de-iasi-declara-razboi-ads-patronat-de-interlopul-radu-cristescu-33910.html)

Ancheteonline a mai publicat, in intregime si rapoarte intocmite de serviciile secrete despre mai multe cazuri de luare de mita in care a fost implicat Radu Cristescu. Un exemplu in acest sens il reprezinta o nota intocmita despre modul in care o femeie de afaceri din Constanta, Gafar Serin, a oferit drept mita 180 000 de euro mai multor personaje care controlau ADS, printre care si Radu Cristescu. Cititi aici: (http://ancheteonline.ro/2012/03/mita-la-ads-spaga-impartita-intre-presedintele-agentiei-bogdan-ilea-ministrul-economiei-lucian-bode-si-consilieri-ai-acestora/).

Radu Cristescu a primit un puternic sprijin politic din partea PDL pe intreaga perioada in care a fost presedinte al ADS.  Mai mult, in razboiul cu ministrul Agriculturii de atunci, Valeriu Tabara, Cristescu a beneficiat de un ajutor “neprecupetit” din partea liderul PDL Salaj, Lucian Bode  si a actualei deputate democrat-liberale, Andreea Paul (Vass), consilier al premierului Emil Boc, din acea perioada. Cititi aici: (http://ancheteonline.ro/2011/09/seful-ads-a-fost-demis-cu-scandal/).

In acelasi timp, acesta obtine un statut “dandy” al politicii PDL.  Devine un iubaret al unor influente femei din partidul sau in preajma partidului aflat la guvernare intre 2008-2012. Cristescu intra in gratiile unei femei de afaceri din Ardeal, Lia Stanca, aflata in topul celor mai bogate femei din Romania. De asemenea, traieste aventuri cu Laura Bota, lidera a organizatiei de femei a PDL, sau cu personaje feminine din politica locala a Salajului. In acelasi timp, el a fost permanent protejat de fosta consiliera a lui Emil Boca, Andreea Paul (Vass).

Dupa ce PDL a intrat in derapaj, iar Guvernul Boc a picat, Cristescu a inceput sa se reorienteze politic. Astfel, il gasim in preajma alegerilor parlamentare de anul trecut, pe lista candidatilor PNL pentru judetul Brasov, ca un protejat al liderului liberal, Aristotel Cancescu. Numai o decizie de la Bucuresti l-a oprit pe Radu Cristescu sa devina deputat PNL: nominalizarea lui Petre Roman pentru un fotoliu de deputat.

Anul trecut, el cumpara ziarul Cronica Romana. Nu cu bani din propriul buzunar, ci ai amantelor lui. Este finantat, potrivit surselor noastre, de Lia Stanca, dar si de iubite de-ale lui din Constanta sau Iasi. Scopul achizitionarii acestui ziar, aflat in moarte clinica, a fost de a arunca cu noroi in fosti colaboratori ai sai: mai intai, in fostul ministru de Interne, Traian Igas si mai nou in Adriean Videanu si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan (Pinalti). Cronica Romana a trecut de la rubrica “Oxiuri” din perioada campaniei electorale la  “Escrocul zilei”. Este vorba de articole scrise la comanda  pentru denigrarea imaginii unor personalitati politice care l-au deranjat, intr-un fel sau altul pe Radu Cristescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.