Theodor Paleologu: L-a inceput domnul Blaga mi-a fost simpatic. Acum ma face sa ma incrunt, cu ochii iesiti din cap

Theodor Paleologu: L-a inceput domnul Blaga mi-a fost simpatic. Acum ma face sa ma incrunt, cu ochii iesiti din cap

by May 28, 2013 0 comments

paleologu-andreea-alexandru-400-x-300[1]Deputatul Theodor Paleologu spune, intr-un interviu la RFI, ca i s-ar parea “absurd” sa fie dat afara din PDL. El afirma ca membrii partidului nu sunt iobagi pe mosia unui vataf. “N-am inteles bine cum e cu ‘sa vina la munca’. Sa semnam o condica?”, se intreaba democrat-liberalul. Paleologu recunoaste ca Vasile Blaga i-a fost “simpatic” la inceput, dar acum nu face decat sa se incrunte, “cu ochii iesiti din cap”.
Theodor Paleologu spune ca “partizanii domnului Blaga il numesc ‘Unificatorul’, cu U mare. Pai, ce fel de unificator, daca isi pune cainii sa latre, sa muste, sa injure si sa scuipe? Pentru ca sa ne intelegem, aici e o tactica cu care deja ne-am obisnuit. Sunt toate aceste agresiuni din partea unor sateliti din actuala conducere si sunt atitudini incalificabile, nu ma refer numai la ineptia politica a unui asemenea demers. Dar este uman inacceptabil sa ataci in felul asta, sa spui: daca nu va place, iesiti afara, praful si pulberea se va alege de voi. Este o lipsa elementara de curtoazie, care din pacate, infesteaza spatiul public romanesc. Nu este singurul partid in care acest lucru se intampla”.

Deputatul se intreaba ironic daca nu cumva Vasile Blaga il va pune sa semneze o condica de prezenta la partid: “Eu nu tin mortis sa fiu dat afara din partid, adica nu tin neaparat sa pozez in victima in vreun fel, eu nu am planuri politice pentru anul viitor, asa cum au alti colegi sau eventual prieteni. Pentru mine, miza cea mai importanta in acest moment este sa consolidez scoala pe care o fac si care merge admirabil de bine. Sunt foarte mult prins cu aceste cursuri pe care le fac in timpul saptamanii, in week-end, am sute de cursanti si am sentimentul ca fac un lucru foarte important pentru societate. Sigur, ma duc la Parlament, votez in plen, ma duc la Comisia de Cultura si la Comisia pentru UNESCO (…). In rest, ce sa fac? N-am inteles bine cum e cu ‘sa vina la munca’. Sa semnam o condica? N-am inteles bine”.

“Nu suntem iobagi!”

Theodor Paleologu respinge “formulele bolsevice” folosite de unii lideri ai PDL: “Astea-s formule bolsevice, cu pusul umarului, sa punem umarul la propasirea partidului! In primul rand, cei care au puterea in partid trebuie sa stie sa-i puna la treaba pe cei din partid, e o calitate de leadership, sa stii sa-i faci pe ceilalti sa lucreze pentru un scop comun. Dar daca-i injuri si-i ameninti in permanenta, fie direct, fie prin interpusi, nu poti obtine rezultatul asta, ca doar nu suntem iobagi pe mosia cuiva, pe mosia unui vataf, care-si permite absolut orice fata de noi, insulte si asa mai departe!”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.