Procurorii DNA au inceput cercetarea penala in dosarul RDS&RCS – Dumitru Dragomir

Procurorii DNA au inceput cercetarea penala in dosarul RDS&RCS – Dumitru Dragomir

by June 3, 2013 0 comments

dumitru-dragomir-cc[1]DNA anchetează DOSARUL RCS RDS – DRAGOMIR. Este vorba despre contractul încheiat cu o firmă privată a lui Mitică Dragomir în anul 2009. Procurorii susţin că este vorba de un contract de 3,5 milioane de euro care viza renovarea unei săli de ceremonii. Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a fost audiat joi la DNA în DOSARUL ANTENA GROUP – RCS RDS. El ar fi primit 1,7 milioane de euro pentru ca RCS RDS să primească drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I.

Dumitru Dragomir a ajuns la sediul DNA în jurul orei 18.30, la intrare acesta refuzând să spună de ce a fost chemat de procurorii anticorupţie. El a părăsit sediul instituţiei în jurul orei 21.30, oprindu-se pentru a face câteva scurte declaraţii jurnaliştilor.

Dumitru Dragomir: “Nu m-am simţit bine. Nu vreau să fac rău neapărat la cineva, dar vizavi de mine au greşit.

Eu nu pot să vă spun de unde îl cunoşteam pe directorul de la RCS&RDS, asta e treaba procurorilor. Lupta e între doi elefanţi, eu calc pe urmele elefanţilor şi îmi pot rupe glezna imediat. E treaba lor, şantajul lor, e între ei, să nu mă bage în nimic pe mine.

Nu am încasat un leu dintr-un contract, niciun leu. Domnul Ciuvică (președintele Grupului de Investigații Politice, care a publicat documente în acest caz) a venit cu un contract care nu avea context, sunt mai multe addendum-uri”.

Dumitru Dragomir le-a mai explicat jurnaliştilor, în faţa DNA-ului, şi felul în care a fost asociat cu RDS RCS.

“A fost o asociere între 2 firme: firma mea şi firma RCS RDS, 20 la sută. Pentru asta RCS lua 15 la sută pe aproape 10 ani şi în ultimii ani lua întregul câştig al asocierii, şi atunci unde e neregula. Păi unde e neregula? Eu n-am voie nici măcar să mă uit la RDS RCS pe cablu, dacă-s şef la Ligă?

Nu l-am ajutat cu niciun contact şi nici n-am intermediat întâlnirea dintre Alexandrescu şi RDS RCS. I-am zis lui Sorin Alexandrescu: Du-te, mă, de aici cu vaca… Eu n-am treaba cu Bendei şi nici cu celălalt. Eram amic cu Alexandrescu, venea la mine mereu, i-am făcut facilităţi când întârzia cu plăţile la ligă”, a mai povestit Dragomir jurnaliştilor.

Firma de cablu susţine că a încheiat un contract de asociere cu una din firmele şefului Ligii Profesioniste de Fotbal la mai bine de un an distanţă după ce RCS&RDS câştigase licitaţia pentru Liga 1.

“În ceea ce priveşte contractul legal dintre compania noastră şi BODU SRL, este vorba de un contract de asociere în participaţiune pentru construcţia, amenajarea şi exploatarea unui complex de clădiri, cu o capacitate totală de peste 3.000 de locuri, destinate organizării de evenimente, care nu are nicio legatură cu LPF şi difuzarea meciurilor de fotbal Acest contract de asociere a fost încheiat conform prevederilor Codului comercial din România. Toate operaţiunile privitoare la acest contract sunt evidenţiate în documentele financiar contabile, iar toate plăţile s-au realizat prin intermediul conturilor bancare cu respectarea legislaţiei aplicabile. Menţionăm că drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal, au fost adjudecate de RCS&RDS împreună cu Antena 1, printr-o liciţatie publică desfaşurată cu 16 luni înainte de încheirea acestui contract, iar suma oferită în licitaţie a fost cu mai bine de cinci ori mai mare decât în contractul anterior”, se arată într-un comunicat al RCS RDS.

r
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.