PSD si PC au semnat un acord in 2008 privind sustinerea mediatica a USL in campania electorala la Antena 3

PSD si PC au semnat un acord in 2008 privind sustinerea mediatica a USL in campania electorala la Antena 3

by June 7, 2013 0 comments

usl-va-initia-motiune-de-cenzura-daca-se-asuma-raspunderea-pe-comasare-si-numar-de-parlamentari-116043[1]Jurnalista Sorina Matei a prezentat joi pe blog  mai multe documente oficiale ce vizeaza un acord incheiat intre PSD si PC in 2008, prin care conservatorii se angajau sa sprijine mediatic promovarea aliantei politice dintre cele doua partide. Dintr-un alt document reiese ca Antena 3 a organizat o campanie de sms-uri, in ziua dezbaterii electorale dintre Mircea Geoana, candidatul PSD la prezidentiale, si Traian Basescu, televotingul urmand sa se desfasoare pe parcursul confruntarii programate la ora 19:00, in conditiile in care social-democratii puteau sa inceapa sa voteze inca de la ora 8:00 dimineata.
Prin acordul PSD-PC, incheiat in 16 aprilie 2008, PC se angajeaza sa sprijine mediatic “promovarea Aliantei politice (dintre cele doua partide – n.red.)” si sa evite “aparitia situatiilor care ar putea conduce la afectarea negativa a imaginii Aliantei politice, si implicit a celor doua partide”, reiese din documentul publicat.

Acordul este semnat de presedintii de la acea vreme ale celor doua partide, Mircea Geoana (PSD) si Daniela Popa (PC).

Intr-un alt document al PSD, transmis catre organizatiile judetene ale partidului si semnat de secretarul general al partidului, Liviu Dragnea, presedintilor de filiale li se reaminteste ca pe 3 decembrie 2009, la ora 19:00, urma sa aiba loc dezbaterea electorala dintre Mircea Geoana, candidatul PSD la alegerile prezidentiale din 2009, si Traian Basescu.

In documentul prezentat de Sorina Matei se precizeaza ca postul de televiziune Antena 3 urma sa organizeze un televoting pe parcursul dezbaterii, care consta in transmiterea de sms-uri. Social-democratii erau informati ca inregistrarea votului urma sa realizeze prin transmiterea unui sms cu textul GEOANA la numarul de telefon 1244.

Acestia mai erau infomati ca Antena 3 urma sa anunte desfasurarea televotingului in timpul dezbaterii, insa “transmiterea sms-ului se va putea face incepand cu ora 8:00 dimineata, rezultatul fiind afisat numai in timpul emisiunii”.

Presedintii de organizatii sunt incurajati sa faca toate demersurile necesare pentru a asigura “implicarea activa a tuturor organizatiilor din judet si a tinerilor si voluntarilor PSD, precum si mobilizarea acestora pentru a participa la televoting, joi, 3 dec. 2009, intre orele 08.00-21.30”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.