Senatorul PNL Ioan Ghise cere demisia premierului Victor Ponta

Senatorul PNL Ioan Ghise cere demisia premierului Victor Ponta

by June 11, 2013 0 comments

ghise_protest_cotroceni[1]Senatorul liberal Ioan Ghise considera ca premierul Ponta ar trebui sa-si dea demisia pentru ca a tradat electoratul USL.  “Le-a spus premierul cetatenilor carora le ceream votul ca daca il aleg peste 3 zile se duce sa semneze acordul de coabitare cu Basescu? N-a spus. Daca spunea il mai alegeau? Poate nici macar deputat“, a explicat Ioan Ghise intr-un interviu acordat Ziare.com.

Mai mult, senatorul liberal sustine ca in vara trecuta toate actiunile lui Victor Ponta, de la declansarea referendumului de demitere, au fost in favoarea lui Traian Basescu, doar declaratiile fiind antiprezidentiale.

In acelasi interviu, Ioan Ghise a apreciat ca proiectul viitoarei Constitutii se anunta prea stufos, mult dincolo de chestiunile principiale pe care trebuie sa le contina o lege fundamentala.

Suntem in plin proces de modificare a Constitutiei. Exista mai multe controverse deja pe acest subiect. De exemplu dvs, ca liberal, deci ca om care sustine libertatile individuale fara limite, cum priviti casatoriile gay?

Au fost stimulate de catre reprezentantii Bisercii puncte de vedere impotriva acestor relatii. Personal, cred ca, daca respectam principiul nediscriminarii care ar fi bine sa ramana in Constitutie, prin Codul Civil sau prin lege speciala putem sa determinam specificitatea problemei.

Normal este sa lasi maximum de lipsa de discriminare. Cand faci discriminari pe diverse criterii, religioase, sexuale etc, in opinia mea gresesti pentru ca asta inseamna izolarea sau incriminarea unor grupuri sociale, diferite fata de altele.

Si tot din perspectiva aceasta e normal ca parintii sa nu mai poata opta daca isi trimit copiii la orele de religie?

Asa ceva sa apara in Constitutie e o prostie. E o greseala sa faci in Constitutie precizari de detaliu. Constitutia trebuie sa aiba niste prevederi cu caracter general care tin de principii fundamentale, de drepturi fundamentale, de definirea autoritatatilor si institutiilor publice fundamentale si relatiile dintre puterile statului si autortiatile publice. Constitutia defineste cadrul general, nu elemente de procedura sau de specificitate.

Devine Constitutia prea stufoasa?

Da. E gresit ca actuala generatie care revizuieste Constitutia sa creeze prin detalii, prin precizari ce tin de morala actualilor parlamentari, prin modele culturale, religioase, politice actuale, ingradiri pentru generatiile viitoare. Constitutia trebuie sa se plaseze in limitele principialitatii si apoi lasat ca legea sa detalieze.

O constitutie prea stufoasa, cu mult mai usor de revizuit prin scaderea cvorumului de prezenta la referendum la 30%, nu va incuraja fiecare Putere sa faca modificari si de aici o mare instabilitate?

Aveti dreptate. Cu cat faci mai multe ingradiri ce tin de amanunte, cu atat gresesti mai mult.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.