Adrian Nastase a scapat basma curata in dosarul nerespectarii regimului armelor. A fost la un pas de a se intoarce la puscarie

Adrian Nastase a scapat basma curata in dosarul nerespectarii regimului armelor. A fost la un pas de a se intoarce la puscarie

by July 24, 2013 0 comments

adrian-nastase-trist-raul-stef[1]Parchetul General a închis dosarul în care fostul premier era anchetat pentru nerespectarea regimului armelor. Procurorii au dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Năstase şi i-au aplicat o simplă amendă administrativă. Dăcă acest dosar ar fi fost trimis în judecată sau dăcă era aplicată o amendă penală, Năstase risca să intre din nou în puşcărie. Adrian Năstase a fost cercetat de Parchetul General pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce anchetatorii au găsit în locuinţa lui, în urma tentativei de sinucidere, 399 de cartuşe pentru care nu are autorizaţie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, ”la data de 21.06.2012, s-a constatat că învinuitul Năstase Adrian deţinea fără drept, la domiciliul său, un numar de 359 cartuşe calibru 38 special, în plus faţă de cantitatea de 50 bucăţi menţionată în permisul de port armă, respectiv 6 cartuşe calibru 338 Win si 34 cartuşe calibru 222 Rem, pentru care nu era autorizat să le deţină”.

Dosarul în care Adrian Năstase este cercetat a fost disjuns din cel în care procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au făcut cercetări privind incidentul petrecut în seara zilei de 20 iunie, cu ocazia punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare.

Într-un răspuns remis Gândul, Parchetul General arată că dosarul a fost închis şi a dispus scoaterea de sub urmărire penală a fostului premier. ”Ca urmare a solicitării dumneavoastră adresată instituţiei noastre la data de 02.07.2013 şi înregistrată la Biroul de informare publică şi relaţii cu presa sub numărul  de mai sus, vă comunicăm faptul că, în dosarul la care faceţi referire s-a dispus de către procurori scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ, în conformitate cu dispoziţiile art. 18 indice 1 din C.p.”, se arată în răspunsul trimis de Parchetul General.

Potrivit legislaţiei, dacă dosarul era trimis în judecată şi eventual era finalizat cu o condamnare, era considerată drept o infracţiune post condamnatorie. Adrian Năstase a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare în 20 iunie 2012. El a fost eliberat condiţionat la începutul anului. Procurorii şi judecătorii consultaţi de gândul au explicat că în acest caz ar fi fost anulată eliberarea condiţionată. Chiar şi o amendă penlă care ar fi fost înscrisă în cazierul lui Adrian Năstase ar fi dus la suspendarea eliberării condiţionate ceea ce ar fi însemnat că fostul premier era reîncarcerat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.