Alianta Romania Dreapta este obligata de instanta sa-i plateasca 15 000 de euro cantaretului Dan Helciug

Alianta Romania Dreapta este obligata de instanta sa-i plateasca 15 000 de euro cantaretului Dan Helciug

by July 16, 2013 1 comment

manifestul-aliantei-politice-formate-in-jurul-pdl-a-fost-semnat-165257[1]PDL, PNTCD si Partidul Forta Civica trebuie sa ii plateasca lui Dan Helciug 15.0000 de euro drepturi de autor, pentru ca ARD i-a folosit piesa “Castigam cu inima” in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti citata de agentia Mediafax. In 7 decembrie 2012, Dan Helciug a dat in judecata Partidul Democrat Liberal, Partidul National Taranesc Crestin si Democrat, Partidul Forta Civica si SC La Luna SRL, cerand drepturi de autor si drepturi conexe, dupa ce ARD i-a folosit piesa “Castigam cu inima” in campania electorala pentru alegerile parlamentare din 2012.
Tribunalul Bucuresti i-a admis, in 6 iunie, cererea de chemare in judecata formulata impotriva PDL, PNTCD si Partidul Forta Civica si a respins solicitarea in cazul SC La Luna SRL, apreciind ca este neintemeiata.

Instanta a constatat ca PDL, PNTCD si Partidul Forta Civica au incalcat drepturile de autor si conexe ale lui Dan Helciug “in cazul compozitiei muzicale ‘Castigam cu inima’, opera derivata a piesei ‘Campionii'”.

Judecatorul a obligat PDL, PNTCD si Partidul Forta Civica sa-i plateasca lui Helciug, in solidar, 15.000 de euro, echivalent in lei la data platii, cu titlu de despagubiri materiale.

“Respinge cererea reclamantului de acordare de daune morale ca neintemeiata. Respinge cererea de inlaturare de pe Internet a utilizarii de catre parate a drepturilor reclamantului ca fara obiect”, se mai arata in decizia instantei.

Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi contestata cu recurs.

Reprezentantii PDL spuneau, in 12 noiembrie 2012, ca piesa “Castigam cu inima”, compusa si interpretata de Dan Helciug, este imnul ARD, care va fi folosit in campania electorala.

Adriean Videanu, presedinte al organizatiei PDL Bucuresti, declara atunci ca imnul ARD “Castigam cu inima” reprezinta “si un mesaj emotional sentimental” pe care Alianta Romania Dreapta il transmite celor care o sustin

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Marian
    #1 Marian 16 July, 2013, 18:57

    15.000 de E la banii pe care-i are Videanu reprezinta o picatura intr-un ocean !

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.