Cum a defrisat Omar Hayssam padurile Romaniei. Complici: Mohammad Munaf, Culita Tarata, Viorel Hrebenciuc

Cum a defrisat Omar Hayssam padurile Romaniei. Complici: Mohammad Munaf, Culita Tarata, Viorel Hrebenciuc

by August 1, 2013 0 comments

137446268613051126130_omar-hayssam[1]Procurorii DNA ar trebui sa deschida un nou dosar penal pe numele lui Omar Hayssam, dar si a colaboratorului sau, Mohammad Munaf , implicati  in desfrisarea  ilegala a mii de ha in judele Neamt ,  Bacau, Bistrita Nasaud si Buzau. Teroristul sirian i-a avut drept complici in acest jaf din padurile Romaniei pe actualul sef al CJ Neamt, Culita Tarata, pe fostul prefect de Buzau din perioada guvernarii Nastase, Ion Vasile, pe deputatul Viorel Hrebenciuc, dar si defunctul Dumitru Sechelariu. Toate aceste fapte apar in doua rapoarte intocmite de Ministerul Agriculturii si de Ministerul Mediului, din anul 2007.

In aceste rapoarte se arata ca firmele lui Omar Hayssam (Best Wood SRL, Gold Wood SRL), la care era asociat si Mohammad Munaf (implicat si el in rapirea jurnalistilor romani), au defrisat padurile de pe Valea Tazlaului si Valea Trotusului din judetul Bacau in perioada 2001-2004. Hayssam beneficia, in acea perioada de sprijinul nemijlocit al deputatului Viorel Hrebenciuc ( sef al organizatiei PSD Bacau), a presedintelui CJ, Dumitru Sechelariu si a subprefectului Gabriel Vlase ( actual deputat PSD).

In judetul Neamt, firmele lui Hayssam au defrisat ilegal paduri in muntii Ceahlau, o zona afectata grav de taierile masive de lemn, ce a provocat, dupa 2005, numeroase inundatii si alunecari de teren. De altfel, primarul din comuna Ceahlau a fost urmarit penal in mai multe dosare privind despaduririle din zona. Partas la aceste fapte ilegale, consemnate de rapoartele de la Agricultura si Mediu, a fost actualul presedinte al CJ, Culita Tarata, considerat a fi un baron al lemnului. Acesta a fost asociat cu Hayssam in mai multe firme, ei noi detinand in proprietate o fabrica de cherestea si de mobilier.

In judetul Buzau, Omar Hayssam a pus mana, in urma unei privatizari ilegale pe fabrica de mobila Foresta Nehoiu ( care a facut obiectul unui dosar penal la DNA). In muntii Buzaului, firmele lui Hayssam au defrisat mii zeci de ha de paduri, sub protectia prefectului de Buzau, Ion Vasile (2001-2004), dupa cum se arata in rapoartele intocmite de Ministerele Agriculturii si Mediului.

Afacerile profitabile ale teroristului sirian au functionat eficient si in judetul Bistrita-Nasaud. Acelasi rezultat: paduri intregi puse la pamant, fara acte legale.

MInisterul Agriculturii si al Mediului ar trebui sa puna la dispozitia procurorilor DNA toate documentele detinute cu privire la faptele din afara legii ale lui Omar Hayssam si a complicilor sai  in privinta defrisarilor din padurile Romaniei. Din pacate, nici astazi, dosare grele referitoare la acest jaf, care reprezinta peste 1 miliard de euro nu au fost finalizate. Niciun vinovat nu a ajuns dupa gratii.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<