Gigi Becali a solicitat sa fie mutat de la Penitenciarul Jilava. Cererea i-a fost aprobata

Gigi Becali a solicitat sa fie mutat de la Penitenciarul Jilava. Cererea i-a fost aprobata

by September 2, 2013 0 comments

GIGI BECALI - JUDECATORIA SECTORULUI 1Comisia de la Penitenciarul Bucuresti Jilava a avizat favorabil transferul din unitate solicitat de Gigi Becali, decizia urmand sa fie luata de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al penitenciarului Cristian Micu. Reprezentantul Penitenciarului Jilava a subliniat ca decizia comisiei reprezinta un aviz, ANP urmand sa hotarasca daca, unde si cand se va face acest transfer.
El a mai aratat ca ANP se pronunta saptamanal asupra a sute de transferuri ale detinutilor, pentru prezentarea la instanta, catre spitale sau alte unitati, tinand cont de regimul de detentie, apropierea penitenciarului de casa si alti factori, in functie de caz.

Contactati de MEDIAFAX, reprezentantii ANP au spus ca nu detin informatii privind un posibil transfer al lui Gigi Becali.

Avocatul lui Gigi Becali a declarat, vineri, ca finantatorul FC Steaua ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Alba, pe motiv ca relatiile acestuia cu conducerea Penitenciarului Jilava “sunt destul de deteriorate”, dovada fiind sanctiunea primita, pe care a contestat-o.

Avocatul Bogdan Vlad l-a vizitat, vineri, pe Gigi Becali, la iesirea din Penitenciarul Jilava acesta spunand ca finantatorul FC Steaua ar putea fi mutat la inchisoarea Poarta Alba.

Vlad a adaugat ca nu are confirmari clare sau alte detalii referitoare la acesta situatie, aratand ca relatiile lui Becali cu conducerea Penitenciarului Jilava ar fi deteriorate.

“Nu stiu, nu stiu daca il muta. Se pare ca da. Nu am detalii si elemente suficiente ca sa spun daca il muta. Oricum, relatiile sale cu conducerea acestui penitenciar sunt destul de deteriorate. Era o comisie de la Ministerul de Justitie… Pai nu vedeti ce se intampla? Cu sanctiuni, pentru ce sa-l sanctioneze? A venit, nu stiu pentru ce. Probabil ca a facut o cerere sa fie mutat, el Gigi. Este posibil sa fi facut. Bine ar fi sa fie mutat, pentru toata lumea”, a mai aratat avocatul lui Becali.

Vlad a precizat ca o dovada a unei posibile tensiuni intre Becali si conducerea penitenciarului ar fi sanctiunea primita de acesta, de a nu mai participa la activitati sportive si culturale, pentru ca a folosit cartela unui detinut pentru a telefona in afara inchisorii.

“Asa a ramas la judecatorul delegat. Doar o luna amanare sa iasa la munca. Treaba asta pentru care a fost sanctionat nu este nici in regulament trecuta, ca abatere. Ca a folosit o cartela a altui detinut, pe un numar aprobat de penitenciar, evident cu acordul detinutului respectiv si pentru un scop privind rezolvarea unor probleme legat de acte de caritate. I s-a spus initial ca nu este niciun fel de problema din partea conducerii, dupa care a fost sanctionat”, a mai declarat Vlad.

Avocatul a adaugat ca a contestat sanctiunea primita de Becali, fara a face alte referiri.

Acesta a precizat ca, pana in prezent, oficialii penitenciarului nu i-ar fi stabilit lui Becali un loc de munca, respectiv un angajator agreat de catre inchisoare.

Gigi Becali nu va putea participa la activitati sportive si culturale, dupa ce a fost sanctionat disciplinar de conducerea Penitenciarului Bucuresti Jilava pentru ca a folosit cartela unui detinut pentru a telefona in afara inchisorii.

Conducerea Penitenciarului Jilava i-a suspendat lui Gigi Becali dreptul de a participa la activitati sportive si culturale pe o perioada de 30 de zile, au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Sursele citate au precizat ca au fost sanctionati de conducerea Penitenciarului Jilava si doi detinuti care l-au filmat pe Gigi Becali in penitenciar.

Potrivit regulamentelor, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, are dreptul la douazeci de minute de convorbiri telefonice pe zi. Becali ar fi folosit insa si cartela unui alt detinut pentru a telefona in afara penitenciarului.

Conform Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, constituie abatere disciplinara “comunicarea cu exteriorul prin mijlloace de comunicare la distanta, in alte conditii decat cele prevazute de lege”.

Sanctiunea disciplinara primita de George Becali il poate afecta la eliberarea conditionata.

Potrivit legii, o comisie formata din conducerea inchisorii si judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate propune liberarea conditionata a unui detinut “tinand seama de fractiunea din pedeapsa efectiv executata si de partea din durata pedepsei care este considerata ca executata pe baza muncii prestate, de conduita persoanei condamnate si de eforturile acesteia pentru reintegrarea sociala, in special in cadrul activitatilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala, al instruirii scolare si al formarii profesionale, de responsabilitatile incredintate, de recompensele acordate, de sanctiunile disciplinare aplicate si de antecedentele sale penale”. Propunerea comisiei de admitere a eliberarii conditionate se adreseaza ulterior judecatoriei.

Gigi Becali a facut o cerere la conducerea inchisorii pentru a munci, dar pana in prezent nu s-a stabilit ce activitati poate presta acesta, au precizat sursele citate.

In 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.

Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul “Valiza”, pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<