Holocaustul, din nou, o temă folosită politic. Parchetul General a deschis dosar penal împotriva AUR

Holocaustul, din nou, o temă folosită politic. Parchetul General a deschis dosar penal împotriva AUR

Holocaustul, din nou, o temă folosită politic. Parchetul General a deschis dosar penal împotriva AUR

by January 10, 2022 0 comments

Parchetul General a anunțat luni că a fost deschis dosar penal in rem (pentru faptă) în cazul AUR, pentru “minimalizarea, în mod evident, a holocaustului”, după ce reprezentanții partidului au susținut că sunt ridicate “la rangul de <<materii>> teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente”, precum Istoria Holocaustului.

Parchetul General a transmis, luni, că procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul instanței supreme s-au autosesizat și au deschis dosar penal în 6 ianuarie “privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat <<Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!>>”.

Parchetul mai spune că se fac cercetări in rem (pentru fape, nu persoane), pentru infracțiunea prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a Holocaustului ori a efectelor acestuia”.

În comunicatul de presă invocat de Parchetul General, liderii AUR George Simion și Claudiu Tîrziu susțineau că, în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin “ridicarea la rangul de <<materii>> a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente”, precum Educația sexuală sau Istoria Holocaustului.

Cei doi lideri AUR au susținut că Educația sexuală sau Istoria Holocaustului sunt “teme minore” ridicate la rangul de materii școlare:

“(…)în ultimii ani, se constată o acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecții în cadrul materiilor existente (ex. educație sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanței acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generații: științele exacte, Limba și literatura română, Istoria națională.

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educație este educația clasică, cea care formează cetățeni conștienți de drepturile și responsabilitățile lor, de cultura, istoria și originile lor”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.