Primaria Capitalei a denuntat protocolul incheiat cu fundatia Vier Pfoten

Primaria Capitalei a denuntat protocolul incheiat cu fundatia Vier Pfoten

by September 10, 2013 1 comment

SORIN OPRESCU - TRIBUNALUL BUCURESTIAutoritatea pentru Supravegherea Animalelor fara Stapan a suspendat protocolul pentru sterilizarea cainilor maidanezi incheiat cu fundatia Vier Pfoten si a cerut ONG-ului sa paraseasca imediat adapostul de caini al municipalitatii de pe bd. Tehodor Pallady unde steriliza cainii, potrivit unui anunt facut de fundatie. Potrivit Vier Pfoten, municipalitatea a luat aceasta decizie pentru a putea eutanasia cainii. In perioada 2010-2013, Vier Pfoten a sterilizat peste 6000 de caini in Bucuresti.

“Suspendarea acestui protocol este ilegala. Ei nu au voie sa spuspende protocolul. Doi noi putem suspenda, potrivit protocolului de colaborare. Am vorbit cu directorul ASPA in aceasta dimineata. Dansul ne-a spus ca ne da afara fiindca nu mai avem loc deoarce vor veni 8 medici sa se ocupe de sterilizari. Noi sterilizam gratuit, de ce sa nu ne lase si sa cheme pe cineva sa o faca pe bani publici. Din punctul meu de vedere minte. Se vor apuca de omorat caini. S-a votat si in Consiliu si in Parlament. Noi nu vom pleca de aici decat atunci cand protocolul se va incheia legal”, a declarat pentru HotNews.ro Anca Tomescu, coordonator proiect animale fata stapan la Vier Pfoten.

Proiectul de sterilizare cu Primaria Capitalei a inceput in aprilie 2013 si se desfasoara in clinica special amenajata in incinta Bazei Pallady din sectorul 3 (Theodor Pallady nr. 262). Potrivit Protocolului de colaborare semnat cu Primaria Capitalei, cainii fara stapan sunt adusi la clinica de catre echipajele Autoritatii pentru Supravegherea Animalelor (ASPA) si/sau de catre cetatenii care doresc sa se implice activ. Protocolul se incheie in martie 2014.

Al doilea proiect, inceput din primavara anului 2012, se desfasoara doar pe teritoriul Sectorului 6 si implica si prezenta unei echipe de prinzatori a VIER PFOTEN. In acest caz, medicii veterinari ai VIER PFOTEN isi desfasoara activitatea intr-un spatiu amenajat in curtea ADP Sector 6 (zona CET VEST).

Din 2002 pana in prezent, echipele VIER PFOTEN sustin ca au sterilizat peste 10.600 de animale fara stapan pe teritoriul Capitalei.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Fara Maidanezi ROMANIA
    #1 Fara Maidanezi ROMANIA 5 May, 2015, 18:12

    Fundatia Vier Pfoten este o grupare de crima organizata cu manile pline de singele copiilor omoriti de haitele de maidanezi . Trebuie confiscata averea celor de la Vier Pfoten si data drept despagubire celor muscati si mutilati de haitele de maidanezi projetate de acesti criminali de la Vier Pfoten si pe urma judecati pentru crime impotriva umanitati si executati pe loc in fata plutonului de executie .

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.